Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bağımsız, denetim, listesi, yayımlandı

Bağımsız Denetim Listesi Yayımlandı

Eski 01-23-2013   #1
Şengül Şirin

Bakanlar Kurulu, Türk Ticaret Kanunu uyarınca bağımsız denetime tabi olacak şirketleri belirlendi
Buna göre aktif toplamı 150 milyon tl ve üstü, yıllık net satış hasılatı 200 milyon tl ve üstü, çalışan sayısı da 500 ve üstü olmak üzere 3 kriterden en az 2 tanesini taşıyan şirketler bağımsız denetime tabi olacaklar

Bakanlar kurulu kararına göre spk’nın düzenleme ve denetimine tabi şirketler, bddk denetimine tabi şirketler, Bireysel Emeklilik Şirketleri, İstanbul Altın Borsası’nda üye şirketler, lisanslı depoculuk şirketleri ile ulusal karasal, uydu ve kablolu tv sahibi medya hizmeti sağlayıcı şirketler bağımsız denetime tabi olacak

TOBB ve sendikaların iştirakleri de kapsamda

Ayın bakanlar kurulu kararına göre sermayesinin en az yüzde 25’i kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına, sendikalara, derneklere, vakıflara, kooperatiflere ve bunların üst kuruluşlarına doğrudan veya dolaylı olarak ait olan şirketler de kendileri için belirlenen 3 kriterden 2 tanesini taşıyorlarsa bağımsız denetime tabi olacaklar Bu kriterler:aktif toplamı 40 milyon TL ve üstü, yıllık net satış hasılatı 50 milyon TL ve üstü, çalışan sayısı 125 ve üstü
Kaynak: http://www.borsagundem.com/haber/Bag...mlandi/128853/

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com