![]() |
Ülkemizde Eğitim Sorunları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ülkemizde Eğitim Sorunlarıİnsanlık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aslında virüs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte sözünü ettiğim iyi niyetli ama yanlış adım burada atıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakın artık hangi konularda çocuklara danışılır oldu:
Abartıyorum sanılmasın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İyi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğitim dünyasını kaosa sürükleyen bu problemin çıkış noktalarını ve uygulamadaki hataları burada ‘bir cevizin kabuğu içine ‘ sığacak şekilde ifade etmeye çalışayım: Eğitim ve öğretimin amacı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bildiğimiz gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Duygusal eğitim; onların kendileri için doğru ve akılcı amaçlar benimseyip ![]() ![]() Bedensel eğitim ise ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte gerçek eğitimin hedefi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki ![]() ![]() Çok sade bir dille anlatmaya çalışırsam; bir çocuğu nasıl yetiştirdiğimizi belirleyen şey ![]() ![]() ![]() ![]() Birinci görüş ![]() daha çok dini felsefeden kaynaklanır ve en güzel Jean Jacques Rousseau tarafından şekillendirilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci görüş ise ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkilem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özellikle 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu söylediklerim dünyada olurken Türkiye’miz de belli bir faz farkı ile aynı görüşlerin bir çatışma alanı olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ülkemizde Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana kurumsallaşmış bir eğitim-öğretim politikasının olmayışı ve ‘öğretmen yetiştiren kurumların’ kapatılması da eğitimin tamamen soluksuz kalmasına neden olmuştur ![]() İşte bugün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir şeyin nedenini öğrenmeyi kral olmaya yeğlerim ![]() Demokritos |
![]() |
![]() |
![]() |
Ülkemizde Eğitim Sorunları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ülkemizde Eğitim SorunlarıVakit geç ![]() ![]() Üniformanın önemli olduğu ![]() ![]() ![]() ![]() Ve öğrenciyken ![]() ![]() Ancak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|