Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
haz, istemek, mutluluk

İstemek ,Haz , Mutluluk...

Eski 12-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstemek ,Haz , Mutluluk...

İSTEMEK HAZ MUTLULUK

Dilediğiniz her şeyin olmasını ister misiniz?
Evet mi?
Peki dilediğiniz her şeyin olmasını neden istersiniz?
Yaşamınızın daha zevkli daha renkli olacağını ve sizi mutlu edeceğini mi düşünüyorsunuz?
Çok istediğiniz birşeye sahip olduğunuzda veya çok istediğiniz bir iş olduğunda bu sizi sevindirir ve mutluluk verir mi? Veriyorsa bu sevinç ve mutluluk ne kadar sürüyor? Birkaç yıl birkaç ay birkaç gün? Yoksa birkaç saniye mi?
Süresi ne olursa olsun sevinç ve mutluluğunuz sonsuz değil Mutlaka sona eriyor
Bazen de istediğiniz şey olduğunda bu sizi hiç mutlu etmez Hatta kimisi acı verir
Kendimizi beden olarak kabul ettik
Gerçek bu değil
Biz doyumun güzelliğin renkliliğin mutluluğun kendisiyiz Kendimizi beden olarak kabul etmemiz bu gerçeği hem görmemize hem de yaşamamıza engel oldu Ve ben mutluluğu ve güzelliği bedenin sınırları içinde aramaya başladı Bedenle özdeşleşme nedeniyle Ben'in mutlulukla bağlantısı kesildi Böylece beden gerçek doyumu da yaşayamaz oldu Çünkü gerçek doyum gerçek mutluluk varsa vardır Ben doyumsuzluğunu haz peşinde koşarak gidermeye çalıştı Halbuki haz hem geçici hem de yüzeysel bir doyum yaratır Ve haz hiçbir biçimde mutluluk değildir
Ben'in bedene bağlı sonu gelmez arayışları onu hiçbir zaman mutlu edemedi Halbuki aradığı zâten kendisi idi
Şunun anlaşılması kesinlikle yaşamsaldır: Biz mutluluk ve güzelliğe "sâhip değiliz" "Biz mutluluk ve güzelliğin kendisiyiz" Buna dikkat edin
Sahip olduğunuz bir şeyi eninde sonunda mutlaka kaybedersiniz Sahip olunacak her şey zamana bağlıdır Bu var oluşun doğasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com