![]() |
Hedeflere Nasıl Ulaşılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hedeflere Nasıl UlaşılırULAŞMAM İÇİN NELERİ YAPMALI VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKLİ HUSUSLAR ; 1 - Sosyal insan olun ![]() ![]() ![]() ![]() 2 - İki gününüz birbirine eşit olmasın ![]() ![]() ![]() 3 - Başkalarıyla değil kendinizle yarışın ![]() 4 - Sağlıklı yaşamak için gıda politikasını sürekli gözden geçirin ![]() 5 - Sabah gün doğmadan kalkıp sonra katiyen yatmayın ![]() ![]() ![]() 6 - Her gün birkaç dakika hedeflerinizi ![]() ![]() 7 - İnanıyorsanız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8 - Dostlarınıza kendi problemlerimden değil iyiliklerinizden bahsedip ![]() ![]() ![]() 9 - Dünya sevgisini takva ile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10- Ailenize zaman ayırarak onların problemlerini çözüp ilişkilerinizi daha sıkı yapın ![]() 11- Öl söz verme öl sözünden dönme ![]() ![]() 12- Dünyayı sevin ama Ahireti unutmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 13- Haftada bir günü kendinize ve dinlenmeye ayırın ![]() YOLUMUZU AYDINLATACAK IŞIKLAR ![]() ![]() - Geçmişim geleceğim değildir ![]() - Hiçbir sorun kalıcı değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Albay sanders 65 aşında tavuk tarifini satabilmek için 1009 kez reddedilmeyi öze aldı ![]() ![]() - Amaçlarımın peşinde giderken sabırla ve esneklik duygusunu kaybetmeden yoğun ve sürekli eylemde bulunur ![]() ![]() 3- Başarısızlık diye bir şey yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() - Başarı iyi bir yargının sonucudur ![]() ![]() ![]() ![]() - Çabalarımı sürdürür ve hatalarımdan ders alırsam mutlaka başarırım ![]() ![]() 4- Geleceğimi hayat şartlarım ![]() ![]() Soichiro Honda ![]() ![]() ![]() ![]() a) Ne istediğine karar verdi ![]() ![]() c) Planı başarısız olduğunda bile ![]() ![]() d) Yaklaşımını değiştirmeyi sürdürdü ![]() ![]() Sonunda 2 yıl sonra Toyotaya segmanları satmayı başardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - “Karar verdiğimiz anlar ![]() ![]() - Yaşamımızı değiştirmenin tek yolu gerçek bir karar vermektir ![]() ÖNEMLİ GÜÇLERİN ÜSTESİNDEN gelerek yaşamı değiştiren kişiler her gün üç tür güçlü karar verirler ![]() 1) Neye odaklanacak 2) Ne anlamaya geliyor 3) Ne yapılacak 5- “İman; henüz görmediğimiz bir şeye inanmaktır; bu imanın ödülü ise inandığınızı görmektir ![]() ![]() İnançlarımın oluşturulması - Adanırs*** bir şeyleri değiştirmenin daima bir yolu vardır ![]() - Yaşamda başarısızlık yoktur ![]() ![]() - Geçmiş gelecek değildir ![]() - Her hangi bir anda yeni bir karar vererek tüm yaşamımı değiştirebilirim ![]() 6-Kilitlenmeyi (yoğunlaşmayı) doğru yöne yönlendirmek ![]() Herhangi bir şey hakkındaki hislerimi değiştirmenin en hızlı yolu odaklaşacağım (yoğunlaşacağım) konuyu değiştirmektir ![]() ![]() ![]() - Kendini iyi hissetmek için beni mutlu eden ![]() ![]() ![]() - Nereye odaklanırs*** oraya doğru hareket ederim ![]() -En çok neyi düşünürsem o konuda deneyim kazanırsın ![]() -Bireysel Güç;Eyleme geçmekte ısrarlı olmak demektir ![]() ![]() 7-SORULAR ![]() Odağımı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Problem çıktıkça şu sorulur beni araştırmaya ![]() ![]() PROBLEM ÇÖZME SORULARI 1- Bu problemin güzel yanı değildir? 2- Henüz mükemmel olmayan şey nedir? 3- İstediğim şekilde olması için daha neler yapmak istiyorum? 4- İstediğim şekilde olması için artık ne yapmak istemiyorum? 5- İstediğim şekilde olması için yaptıklarımdan nasıl zevk alırım? GÜÇLENDİRİCİ AKŞAM SORULURI 1- Bugün ne verdim ![]() 2- Bugün ne öğrendim? 3- Yaşam kalitemi nasıl artırdım ya da bugünkü yatırımımı gelecek için nasıl kullanabilirim? GÜÇLENDİRİCİ SABAH SORULARI 1- Şu anda hayatımda beni mutlu kılan nedir? Beni mutlu eden şeyden ne haber? Nasıl hissettiriyor? 2- Şu anda hayatımda beni heyecanlandıran nedir? Beni heyecanlandıran şeyden ne haber? Nasıl hissettiriyor? 3- Şu anda hayatımda beni gururlandıran nadir? Beni gururlandıran şeyden ne haber? Nasıl hissettiriyor? 4- Şu anda hayatımda beni minnettar kılan nedir? Beni minnettar eden şeyden ne haber? Nasıl hissettiriyor? 5- Şu anda hayatımda en çok hoşuma giden şey nedir? Beni hoşlandıran şeyden ne haber? Nasıl hissettiriyor? 6- Şu anda adanmışlığımı sağlayan nedir? Adanmışlığı sağlayan şeyden ne haber? Nasıl hissettiriyor? 7- Kimi seviyorum? Kim beni seviyor? Sevdiren şeyden ne haber? Nasıl hissettiriyor? Bu sorular can kurtaranımdır ![]() ![]() Sürekli olarak istedikleriniz ve sorunlar üzerinde değil ![]() 8- MUHTEŞEM DURUMUNUZA HOŞ GELDİNİZ Duygusal yapımız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAREKET ŞEKLİMİZ; Düşüncelerimizi hislerimizi ve davranışımızı değiştirir ![]() ![]() ![]() ![]() Örneğin çöküntüdeki bir kişi vücuduna bir şekil verir (Omuzlarını düşürerek onları öne veya geriye çekmek gibi hareket yapar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YAŞAMI DEĞİŞTİRMENİN EN ÖNEMLİ YOLLARINDAN BİRİSİDE ; Konuşma mimik ve hareket şeklimi değiştirmektir böylelikle “ kendimden beklentilerimle ilgili mesajların beynime anında iletildiğini gördüm” Zihinsel bakış açımı değiştirmeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun sırrı ; Alışık olmadığım bu hareketleri benimseyinceye kadar bilinçli bir şekilde dikkatlice yapmamdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖNERİ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hareketleri sizin yapmak istediğiniz gibi olan birini düşünerek konuşma şeklini ve hareket tarzını taklit ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başarılı insanları bulunuz ve onların güven fizyolojilerini küçük hareketlerini nefes alışlarını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 9 - KELİMELERİN MUHTEŞEM GÜCÜ (BAŞARI SÖZLÜĞÜ ) Kelimelerin hislerimizi değiştirme gücü vardır ![]() OLUMSUZ DUYGU/İFADE DÖNÜŞTÜRÜCÜ Kızmak Gözünü Açmak Çökmek Elemden Önceki Sessizlik Hayal Kırıklığı Gecikmiş Sıkıntı Farkına Varmak Kötü Kokmak Biraz Kokulu Başarısız Bir Şeyler Öğrenmiş Kayıp Arıyor Korkunç Farklı Yalan Söylüyorsunuz Hatalınız Aptal Keşfedici Anlamadın Anlatamadın OLUMLU KELİME/İFADE YENİ HEYECAN VERİCİ KELİME İlginç Hayret Verici Uyanık-(Soğuk) Enerjik-(Ateşli) Güzel Önlenemez Şanslı Tanrının Şanslı Kulu İyi Daha İyisi Olamaz Tamam-(Çabuk) Süper-(Bomba Gibi) Zeki-(Hoş) Dahi-(Görkemli) 10- BENZETMELER (Bir duvarla mı karşı karşıya sınız? O halde yeni bir benzetme ile yıkan!) Benzetme bir şeyi bir başkası yerine koymadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir aktörün insanlık için “Dev bir aile “ benzetmesi yabancılara bile ilgi ve sevgi hissetmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() “Dünyanın yükünü omuzlarımda taşıyorum” öyleyse dünyayı ayaklarınızın altına alın ve harekete geçin ![]() 11- AMAÇLARI BELİRLEME ![]() İnsanların olağanüstü görülen amaçları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazı insanlar amaçlarını belirlemekten korkarlar çünkü hayal kırıklığına yada başarısızlığa uğrayacaklarını düşünürler ![]() ![]() ![]() ![]() AMAÇLARIMI BELİRLEMENİN nedeni Yaşamımıza bir odak kazandırması ve istediğimiz yöne doğru hareket ettirmesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 12- “ZAFER İLK ADIMLA BAŞLAR” Amacını belirlemeyen insanlar bir yoldan giderken diğer yola saparlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞİMDİ yapman gereken şey rüya görmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KISITLAMA YOK! 1) Çok fazla hediyelerin verilip alındığı bir bayram günü gibi davranın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Listedeki sonuçlara ne zaman ulaşacağınızı tahmin edin (altı ay ![]() ![]() 3) Bu yıl gerçekleştirebileceğiniz 4 amacınızı (hedefinizi) ele alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4) Tüm bunları yaptıktan sonra amaçlarınıza ulaşmak için nasıl bir insan olmak zorunda olduğunuzu tanımlayın ![]() Beyninizi eğitin ![]() ![]() ![]() Günde iki kez birkaç dakika için sakin bir şekilde oturun ve amacınız hakkında düşünün ![]() Amacınızı gerçekleştirmiş olduğunuzu kabul edin ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm kararlılığımızla bütün güçlüklere göğüs gerebileceğimiz üzerinde anlaşırsak ödülünüz hayal edebileceğinizin çok ötesinde olacaktır ![]() 13 ![]() 1) Önümüzdeki on gün boyunca verimsiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Kendinizi olumsuza odaklanırken yakalarsanız daha iyi bir yer edinebilmek için derhal kendi kendinize sorular sorun ( problem çözme soruları 7 ![]() 3) Sabah uyandığınızda kendinizi güçlendirici “sabah sorularını “ sorun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4) Birbirini izleyen on gün içinde bütünüyle çözümlere odaklanın ![]() ![]() 5) Verimsiz düşünce ![]() ![]() ![]() AMAÇ; on gün boyunca olumsuz düşünmeyi barındırmamaktır ![]() Bu Yöntemin Yararları 1) Size geriye götürecek zihinsel alışkanlıkların tümünü görmenizi sağlayacaktır ![]() 2) Beyninizin güçlü ve yararlı alternatifleri aramasını sağlayacaktır ![]() 3) Yaşamınızı tersine çevirebileceğinizi gördükçe ![]() ![]() 4) Her gün daha fazla büyümenize ve yaşamdan zevk almanıza yardımcı olacak;yeni alışkanlıklar ![]() ![]() 14- UMURSAYAN BİR DÜNYAYA HOŞ GELDİNİZ Birileri yaşamının ne kadar zor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onlara yardımcı olursanız size; 1- Sorunuzun görünümünü belirleyeceksiniz ve her şeyi daima tersine çevirmenin bin yolu olduğu gerçeğini anlayacaksınız ![]() 2- Problemi “çözmeseniz” bile tüm yaptığınız başkasıyla ilgilenmek ve onu rahat ettirmek olsa bile; onu geriye almadan veremeyeceğinizi öğreneceksiniz ![]() ![]() Bunu en kısa sürede (24 saat veya 1 hafta içinde) deneyin ![]() Kendinize iyi bakın ![]() ![]() ![]() ![]() Yolunuz istediğiniz yere çıksın ![]() ![]() ![]() ![]() 15- B A Ş A R I ![]() ![]() İnsanlar herhangi bir işi yapmaya nasıl aday olurlar? 1- Ya biz göreve hazır oluruz (Şans fırsatlara hazır olmaktır) ![]() ![]() 2- Zor bir göreve talip oluruz ona sahip olmak için çalışırız ![]() ![]() İnsanlar ve görevleri arasında fark vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah başarıyı istemeyen kuluna vermiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 16- G A F L E T ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsana anlam katan ilkle vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gafletin hayatımızı kuşatmasına izin vermemeliyiz ![]() ![]() 17- GÜNAHLAR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşlarla sohbet ederken (gıybet ![]() ![]() ![]() Günahlar nasıl yeteneklerimizi köreltir ve zekamızın gelişmesine nasıl engel olurlar? Yaptıklarımızla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz Müslümansız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günahlarla savaşmalıyız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 18- GELİŞMENİN KIYASINI YAPIN İnsan mükemmeli sürekli olarak arar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan önüne hedef koymalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALİ MÜŞAVİR & EMLAKÇI MUSTAFA ULUDAĞ |
![]() |
![]() |
|