Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amr, bin, kimdir, luhay

Amr Bin Luhay Kimdir?

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Amr Bin Luhay Kimdir?

Amr Bin Luhay kimdir?
Amr Bin Luhay kimdir? FrmSinsi Amr Bin Luhay kimdir? Hakkında

Alıntı Yaparak Cevapla

Amr Bin Luhay Kimdir?

Eski 12-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Amr Bin Luhay Kimdir?

Amr bin Luhay şehire ilk defa putu getirip, halkı putlara tapmaya teşvik eden adamdır

Amr, Şam'a gittiği bir sırada, Maab denilen yere de uğrar ve burada Hz Nuh'un sülalesinden bir kabilenin putlara taptığını görür Bunların ne işe yaradığını, niçin kendilerine taptıklarını sorunca da:

"Bunlardan yardım isteriz, yardım ediliriz, yağmur isteriz, yağmura kavuşuruz" cevabını alır

Bunun üzerine Amr, Mekke'ye götürmek için bir put ister İsteğini kabul ederler ve kendisine Hübel adını taşıyan putu verirler

Amr, Hübel'i Mekke'ye getirir ve diker Halkı bu puta tapmaya teşvik eder Cahil halk bu teşvike kapılarak Hübel'e tapmaya başlar

İşte Mekke'ye ilk defa put getirme ve burada puta tapma hikayesi böylece başlamış oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com