Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kpi, nelerdir, performans, satınalma, yönetiminin, ölçekleri

Satınalma Yönetiminin Performans Ölçekleri ( Kpi) Nelerdir?

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Satınalma Yönetiminin Performans Ölçekleri ( Kpi) Nelerdir?

Satınalma Plan Performansı
Bu ölçek malzeme gruplarına göre ayrı ayrı tasarlanabilir, daha az önemli parçalar için günlük ölçek yerine haftalık veya aylık dönemler kullanılabilir
Satınalma Plan Performansı = (Teslim Tarihi Bugün Olanlar ve Teslim Alınanlar) / (Bugün Teslim Alınması Gerekenler)
Malzeme Planı Performansı
Satınalma bölümünün faaliyetleri firmanın satış ve üretim planına uyumlu olmalıdır
Malzeme Planı Performansı = (Teslim Tarihi Plana Göre Gerçekleşmiş Siparişler) / (Bütün Siparişler)
Onaylı Tedarikçi ve Malzemelerin Toplama Göre Oranı
Onaylı Tedarikçi / Toplam Tedarikçi, Onaylı Malzeme / Toplam Malzeme oranlarının zaman ekseni üzerinde artış gösteriyor olması
Tedarikçi Sayısının Azaltılması
Toplam tedarikçi sayısının azaltılması diğer bir hedeftir, üçer aylık aralar ile ölçülebilir
Kusurlu Malzemede Azalış
Kusurlu malzeme mikterı azalmalıdır Bu ölçek bin veya milyon cinsinden ifade edilebilir
Kusurlu Malzeme Performansı = (Kusurlu Malzeme Sayısı) / (Toplam Malzeme Sayısı)
Kontrola Girmeden Kullanılan Malzeme Oranı
Hiçbir kontrola uğramadan kullanılan malzeme miktarı arttırılmalıdır
Kontrola Girmeyen Malzeme / Toplam Malzeme
wwwcengizpakcomtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com