Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
imzalandı, makinalı, milli, modern, projesi, tüfek

Milli Modern Makinalı Tüfek Projesi İmzalandı

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Milli Modern Makinalı Tüfek Projesi İmzalandı

Milli Makinalı Tüfek yapım projesi, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile MKE Kurumu arasında 14 Ocak 2011’de imzalandı

İmza Törenine, Milli Savunma Bakanı Sayın MVecdi GÖNÜL, Milletvekilleri, GnKurBaşkanlığı, KKKomutanlığı, DzKKomutanlığı, HvKKomutanlığı ve JGnKomutanlığı’ndan ilgili Generaller, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Özel Sektörden üst seviyede çok miktarda personel ve basın mensupları katıldı

Proje kapsamında;
Türk Silahlı Kuvvetlerinin taktik ve teknik istek özelliklerini taşıyan, muharebe ortamında, gece ve gündüz her türlü arazi ve hava şartlarında kullanılabilecek Milli Modern Makinalı Tüfeğin tamamen milli imkanlar kullanılarak tasarlanıp üretilmesi, MKE Kurumu tarafından yapılacaktır

Proje kapsamında ülkemizdeki ARGE kuruluşları ile üniversitelerle işbirliği yapılacak, ayrıca özel sektörden de pek çok sayıda üretici alt yüklenici olarak görev alacaktır

Projenin tamamlanmasıyla, Cumhuriyet tarihinde ilk defa Türkiye’nin öz kaynakları kullanılarak Milli Makinalı Tüfek üretilecek, Savunma Sanayii'nde tasarımdan, üretime dışa bağımlılığı azaltma yönüyle çok önemli bir adım daha atılmış olacaktır

Proje, sadece Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacını karşılamakla kalmayacak, önemli ölçüde ihracat imkanı da sağlayacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com