Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alanları, ilgi, lisans, mekatronik, mühendisliği, programımekatroniğin, uygulama

Mekatronik Mühendisliği Lisans Programı-Mekatroniğin İlgi Ve Uygulama Alanları

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mekatronik Mühendisliği Lisans Programı-Mekatroniğin İlgi Ve Uygulama Alanları

• Mekatronik Mühendisliği lisans programı, elektrik, (optik dahil) elektronik, makina ve bilgisayar mühendisliklerini anlamlı bir bütünlük içinde öğrenciye sunmayı; böylece “akıllı” bir elektro-mekanik sistem oluşturabilmek için gerekli alt teknolojileri kullanabilecek veya bu alandaki uzmanlarla iletişim kurarak ürün tasarımını gerçekleştirebilecek mühendisleri yetiştirmeyi amaçlıyor Mühendislik tasarım ve çözümlemelerinde çeşitli CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) araçlarından yararlanılması ile, laboratuvar ortamlarında gerçekçi mühendislik problemlerinden yola çıkmak suretiyle öğrencilerin karmaşık tasarım ve uygulama sorunlarıyla yüz yüze getirilmesi, ME (Mechatronics Engineering) programının özellikleri arasında yer alıyor
  • Mekatronik Mühendisliği diplomasına sahip, yukarıda değinilen çok yönlü, tümleşik bilgi ve kavramlarla donatılmış bir öğrenci, bilgisayarların bütünleştirdiği üretim sistemleriyle iş gören yüksek teknolojili firmalarda da, ileri otomasyon ürünlerini geliştiren ve kullanan araştırma merkezlerinde de öncelikle iş bulabilme ayrıcalığına sahip olacak
  • Mekatroniğin İlgi ve Uygulama Alanları • Kontrol sistemleri (basıç ve sıcaklık kontrol sistemleri) • Robotlar (taşıma ve kaynak robotları) • Endüstriyel otomasyon (bar kod sistemleri, üretim bandı cihazları) • Bina otomasyonu (güvenlik sistemleri, otomatik iklimlendirme sistemleri, otomatik kapı sistemleri) • Ev ürünleri (çamaşır ve bulaşık makinaları) • Otomotiv (hava yastığı, kilitlenmeyen fren sistemi(ABS)) • Savunma sanayii (mayın tarama robotları, otomatik yönlendirilmiş araçlar) • Tıbbi uygulamalar (manyetik rezonans MR, atroskopikal cihazlar, ultrasonik problar vs) • Havacılık mühendisliği (otomatik pilotlar, insansız hava araçları) • İmge and ses işleme (otomatik odaklama cihazları, ses ile kontrol edilen cihazlar) • Üretim (CNC, NC) • Lazer optik sistemleri (bar kod) • Akıllı ölçüm cihazları (kalibrasyon cihazları, test ve ölçüm sensörleri)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com