Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
komutları, metal, parça, sac, sheet, solidworks, tasarlama

Solidworks Sheet Metal Saç Parça Tasarlama Komutları

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Solidworks Sheet Metal Saç Parça Tasarlama Komutları

Base flange tab : plan düzleminde çizilen açık veya kapalı skecht çizimi genişlik saç kalınlıgı dönüş yerlerine radüs bükme faktörü vb degerler wererek saç parça tasarlama komutu

Edge flange: saç modelleme ile oluşturulmuş bir saç parçanın bir veya daha fazla kenarından istenilen uzunlukta ve açıda cıkıntı yapmaya yarayan komuttur

Miter flange:saç modelleme ile oluşturulmuş bir saç parçanın iki kenarını gönyeleyerek istenilen uzunlukta ve açıda çıkıntı yapmaya yarıyan komuttur

Hem:saç modelleme ile oluşturulmuş bir saç parçanın seçilen kenarlarına istenilen şekil ve ölçüde kenet bükme işlemi yapar

Sketched bend : saç modelleme ile oluşturulmuş bir saç parçanın bir yüzeyinde çizilen çizgi ile istenilen açı yönde kıvırma bükme yapar

Closed Corner: saç modelleme ile oluşturulmuş bir saç parçanın açık kalan köşelerini tamamlama komutu

Jog :saç modelleme ile oluşturulmuş bir saç parçanın bir yüzeyinden çizilen bir çizgi ile istenen açı ve yükseklikte parçanın geri kalan kısımlarının biçimini bozmadan kıvırma bükme işlemi yapar

Break corner :saç modelleme ile oluşturulmuş bir saç parçanın köşelerine pah kırma veya radüs yapma işlemi

Lofted bend:iki farklı plan düzleminde çizilmiş acık veya kapalı skect çizimlerini birleştirerek
saç parça modelleme komutu

Extruded cut: saç parça üzerine veya plan düzleminde çizilen skect çizim ile boşaltma yapar

Simple hole: saç parça üzerine tanımlanan noktaya delik delmeye yarar

Unfold:tasarlanmış saç parcanın bir yüzeyi sabit tutularak yüzeye bitişik kıvırma işlemini iptal ederek saç parcanın durumu incelenir

Fold:unfold komutu ile yapılan işlemleri geri almaya yarar

Flatten: saç modelleme ile oluşturulmuş bir saç parçanın saç parçanın açılımını oluşturur bükme kıvırma yerlerini eksen çizgisi ile gösteririr

Rip :saç modelleme ile oluşturulmuş saç parçanın bir kenarından yırtma kopartma işlemi yapar

Vent : saç parçaya havalandırma delikleri açmaya yarar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com