Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
android, başarılı, oldu, senede

Android Üç Senede Nasıl Bu Kadar Başarılı Oldu?

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Android Üç Senede Nasıl Bu Kadar Başarılı Oldu?

Bugün ABD akıllı telefon pazarının en fazla paya sahip markası olan Android bu kadar büyük başarıyı, bu kadar kısa zaman içinde nasıl yakaladı? ChangeWave'in verilerine göre üçüncü çeyrekte satılan akıllı telefonların yüzde 44'ü Android kullanıyor Çıkışından sonraki ilk iki yılda pek bir varlık gösteremeyen Android, ilk kez 2008 sonbaharında piyasaya çıkan HTC G1 ile görücüye çıktı Apple iPhone ve BlackBerry Storm ile yarışacak bir görüntü arz etmeyen Android'e karşı geliştiricilerin yaklaşımı da bekle-gör politikasını izlemek oldu Koyduğu 10 milyon dolarlık ödülle Android uygulama geliştirme platformunu cazip hale getiren Google bu hamlesiyle bir momentum yaratmayı da başardı

Geçtiğimiz yılın Kasım ayına kadar daha çok potansiyel yaratma çalışmalarıan vakit ayıran Google, Motorola Droid ile beklediği ve istediği patlamayı gerçekleştirdi Motorola Droid'in cazip özelliklerinin yanında ülkenin en büyük iki operatöründen biri olan Verizon'un da desteğini alan Google adeta şaha kalktı Verizon'un Droid için yürüttüğü büyük reklam kampanyası da adeta Google'ın ekmeğine yağ sürdü Her ne kadar iPhone kadar çok satmasa da 1 milyon satış barajını aşan Droid, böylece Android'in de pazarda ciddi bir ağırlık kazanmasını sağladı Arada, Motorola'nın da kurtuluşu olan Droid markasının rüzgarını, HTC Droid Incredible, Motorola Droid X ve Motorola Droid Pro ile de devam ettiren Verizon profili yükseltti Ve en sonunda, bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 44'lük bir pazar payı yakalayan Android, Google'ın tam istediği konuma gelmeyi başardı

Müşteri memnuniyeti anketlerinde yüzde 71'lik bir oran yakalayan iPhone'un hemen ardından yüzde 67'lik bir oran tutturan Android, Samsung Galaxy Tab ile de tablet pazarına giriş yaptı Tablet rüzgarını kaçırmak istemeyen Google hemen kolları sıvayarak tabletler ve büyük ekranlı cihazlar için optimize edilmiş bir Android tasarlamaya başladı Önümüzdeki altı ay içinde geliştirme çalışmaları tamamlanması beklenen tablet optimize sürümün Android'in gücüne güç katması bekleniyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com