Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
oksit, oksitlenme

Oksit Ve Oksitlenme Nedir?

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Oksit Ve Oksitlenme Nedir?

Oksijenin başka bir elementle yaptığı bileşik Oksit, içeriğinde en az bir adet oksijen atomu ve en az bir adet başka element içeren bileşiklere verilen genel isimdir Lavoisier'in geliştirdiği kimyasal adlandırma kurallarına göre oksijenle birleşen elementin adından sonra oksit ifadesi eklenir CuO= Bakır oksit gibi Ancak bazı istisnalar söz konusu olabilir, örneğin OH- iyonunun adı hidroksildir, ancak OH- iyonu başka bir elementle birleşirken hidroksit (hidrojen oksit) adını alır NaOH= Sodyum hidroksit gibi
Helyum, neon, argon ve kripton dışındaki tüm elementler oksit verir Metal oksitler, iyonik kristal yapılı katılardır ve genel olarak bazik oksittirler Elektropozitifliği daha az olan metaller amfoter oksitler oluştururlar Ametal oksitler kovalent bileşikler olup çoğunlukla uçucu özellik gösterirler Ancak bazıları (örneğin silisyum dioksit) büyük moleküllü ve ateşe dayanıklı birer katıdır Çoğu asit olup kimileri nötr oksittir (örneğin karbon monoksit); su ise amfoter bir oksittir Oksitler doğrudan doğruya sentez yoluyla ya da hidroksitlerin, nitratların ya da karbonatların ısıtılmasıyla elde edilirler Birçok mineral de oksitlerden oluşur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com