Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
değeri, havanın

Havanın Cp Değeri Nedir

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Havanın Cp Değeri Nedir

CP Değer Ne Demektir

Havanın CP Değeri Anlamı Nedir

0 derecedeki havanın sıcaklığını 1 dereceye yükseltmek için ihtiyaç duyulan ısıya özgül ısı kapasitesi denir ve sembölü ?c? birimi de ?kJ/kgK? ?dir

Özgül ısı kapasitesi sabit basınçta ?cp?, sabit hacimde de ?cv? sembolleri ile gösterilir

Bunların birbirilerine oranları K (kapa) ile ifade edilir ve K= cp/cv şeklinde hesaplanır Ayrıca özgül ısı kapasitelerinin farkları da (cp- cv= R) o gaza ait gaz sabitini (R) verir cp
ve cv değerleri çok az farklılık gösterdiğinden, hava ile ilgili hesaplarda genel olarak, sadece basınca bağlı özgül ısı kapasiteleri (cp) kullanılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com