Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dersi, içerik, kimya, konu, maddenin, yapısı, özellikleri, özelliklerimaddenin

Maddenin Yapısı Ve Özellikleri-Maddenin Yapısı Ve Özellikleri Kimya Dersi Konu İçerik

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Maddenin Yapısı Ve Özellikleri-Maddenin Yapısı Ve Özellikleri Kimya Dersi Konu İçerik

MADDE VE ÖZELLİKLERİ

boşlukta yer kaplayan , kütlesi ve eylemsizligi olan her şeye madde denir

örnek:demir ,tuz,hava,su

maddenin taneciklerinin hareketini ve hızını saglayan kinetik enerjidir sicaklık arttıkça kinetik enerjide artar

maddenin tanecikleri arasındaki uzakligi belirleyen potansiyel enerjidir

MADDENİN HALLERİ

MADDELER KATI,SIVI,GAZ VE PLAZMA OLMAK ÜZERE 4 E AYRILIRLAR

KATILAR;Belirli şekileri ve hacimleri vardır kinetik ve potansiyel enerjinin en düşük ,tanecikler arasındaki çekim kuvvetinin en fazla oldugu fiziksel haldir tanecikeri en düzenli yapıdadır tanecikleri sadece titreşim hareketi yapar

örnek:demir,gümüş

SIVILAR:Hacimleri belirli,şekilleri belirsizdirakışkandırlar içine konuldukları kapta ,doldurdukları kısmın şeklini alırlar titreşim ve dönme hareketi yaparlr

örnek::su,alkol,

GAZLAR:hacimleri ve şekilleri belirsizdir içinde bulundukları kabın şeklini ve hacmini alırlar bulundukları kabın her noktasına homojen yayılıp eşit basınç uygularlar tanecikler arası çekim kuvvetinin en az oldugu fiziksel haldr titreşim dönme ve öteleme hareketi yaparlar

örnekksijen gazı,karbondioksit gazı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com