Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atak, çinden, nükleer

Çin'den Nükleer Atak

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çin'den Nükleer Atak

Çin'den nükleer atak

Çin, yeni geliştirdiği teknolojiyle sahip olduğu uranyumu 3 bin yıl boyunca kullanabilecek

Çin, Gobi Çölü'nde bulunan Çin Ulusal Nükleer Şirketi?nin 404 numaralı fabrikasında geliştirip test ettiği teknoloji sayesinde, radyoaktif yakıtları tekrar tekrar kullanabilecek Yeni teknoloji ülkenin sahip olduğu uranyumun da 60 kat daha verimli kullanılabilmesine olanak sağlıyor

Çin Merkez Televizyonu geliştirilen teknoloji sayesinde Çin?deki mevcut uranyum rezervinin 3 bin yıl boyunca aktif bir şekilde kullanılabileceğini duyurdu Fransa, İngiltere ve Rusya ile birlikte Çin, yüksek oranda radyoaktivite içeren kullanılmış yakıtların tekrar değerlendirilmesine yönelik çalışmalara imza atıyordu

Çin bugün 171 bin 400 tonluk bir uranyum rezervine sahip ve bu sayede en kirli fosil yakıt olan kömürle ilişiğini kesmek istiyor Bu nedenle de ihtiyacı olan enerjiyi elde edebilmek üzere 12 reaktörde üretmekte olduğu 1015 gigawattlık enerji miktarını 2020 yılına kadar 40 gigawatta çıkarmayı planlıyo

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com