Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
enerji, evren, pasifaktif

Pasif-Aktif Enerji Ve Evren

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pasif-Aktif Enerji Ve Evren

Sıcak yaz günlerinde terasta çevreyi seyrederken sonbaharın özlemini çok his eder oldum; Uzakta görünen mavi denizi , binanın bahçesindeki ağaçların canlı yeşilini, renk a renk olan terastaki çiçekleri ve onların toprağına severek bakıp bir taraftan da inceliyorumterasta derin düşüncelere dalıyorum şimdi, maddenin halleri ve maddenin özünün ne olduğunu anlamaya çalışarak
Bilindiği üzere doğada maddenin katı sıvı ve gaz halleri mevcuttur; madde ya katı ya sıvı yada gaz halindedir bulunduğu ortam uygun olduğunda bir halden başka bir hale dönüşebilir katı maddeyi oluşturan atom ve moleküller birbirine çok yakındır ; atom ve moleküller arasında bir düzenlilik vardırsıvı halde ise moleküller katı halden daha düzensiz , boşluk katılardan daha fazladırgaz hali ise atom ve moleküller arasında boşluğun en azami olduğu durumdur
Maddenin bu üç hali atom molekül yoğunluğu ve aralarındaki boşluğa bağlı olarak değişebilmektedirbirde madalyonun öbür yüzü var, ona bakmanın zamanın geçtiğini bile düşünüyorum;bakmadığımız madalyonun yüzünde atomun içinde bulunan boşluk gerçeğidirbu boşluk atomda %9999 luk bir bölümü teşkil eder, geriye kalan %0001? lik bölümüde çekirdek ve elektronun oluşturmaktadırbu rakamları yuvarlayarak yazmak istiyorum %99 a %1 lik oranla;bu %1 lik oran maddeyi daha doğrusu tüm evreni ayakta tutan oranmıdır? Acaba %1 lik bu oran yani çekirdek ve elektronlar nasıl oluyorda kendini bize %100 kabul ettiriyor?tüm varlığı nasıl temsil ediyor? %99 luk boşluk dediğimiz atomun içindeki alan acaba maddenin asıl özü değimlidir? Mantıksal olarak çeğirdek ve elektronlar atomun iskeletini oluşturuyorsa iç gövdeyi oluşturan boşluk gerçektende boşluk mudur? Sadecebu alana boşluk demek mantıklımıdır? Atomun içindeki alana sadece[size="4">[color="]yardımcı[/size] olmaktadır Pasif saf enerjinin homojen bir şekilde kütlenin dışında,yani evren alanında yer alması evrenin genişleme hızınıda etkilemektedir Sonsuzluğun sıfır noktasında var olan sentez çizginin içine sonsuzlukta geçen saf enerji önce atomları oluşturdu, onlar oluşurken onların içine istiflenen sıkışan enerji aktif saf enerjiydi Pasif saf enerjide kütleyle, sentez çizgi arasıda kalmıştı Kısaca kütlenin içinde aktif saf enerji, kütlenin dışında ise pasif saf enerji mevcuttur
Tüm alan denkleminde ilk evredeki evrende atomların ve kütlelerin oluşmasıyla meydana gelen reaksiyonlar sonucu oluşan kozmik megaton patlamalarla kütleler harekete geçmişti bu hareketlilik genişlemeydiişte bu genişlemeye düzen ve ahenk içinde hareket olanağı sağlayan pasif saf enerjidirevrenin dış sınırında yoğunlaşması genişleme hızını neden olmaktadırkaradeliklerde yarattığı girdab etkisi varlığının en önemli ıspatıdır fiziki evrende aktif saf, kütlenin dışı ve evrenin bilinç alanında ise pasif saf enerji vardır; pasif saf enerjininde sınırı evrende sentez çizgidirsentez çizgiden sonraki alanda algılarımızla algılayamadığımız gerçek boşluk ve sonsuzluk alanıdır Sonsuzluk bildiğimiz manada gerçek boşluk ve hiçliktir sonsuzluk, evrenin maddenin mekanıdır,maddenin sığındığı alandır,evrenin tedarikçisi ve yapılandırıcısıdır (konuda anlattığım alanlar nette tüm alan denklem şekiller diye tıkladığınızda görüntüleyebilirsiniz)

SONUÇ OLARAK:1-aktif saf enerjinin varlığı atomun içindeki yoğun boşluk ve bilinçtir2-atomun %1 lik enerjiden oluşması, evreni yani maddeyi ayakta tutan yegane güç değildir3-ilk evredeki evrende sentez çizgi(zar) nin içinde var olan saf enerji kendini atom formatında sıkıştırmıştır atomlardaki hali aktif saf enerjidir Kütlenin dışı evrendeki Halide pasif saf enerjidir4-elektronlar çekirdek etrafında dönerken yarattığı girdapla, atomun içindeki saf enerjiyi harekete geçirirler bu hareketlilik sonucunda atom madde kıvamına gelir madde kıvamına gelen unsur aktif saf enerjidir5-karadelikleri girdaba dönüştüren enerji pasif saf enerjidir Karadeliklerin oluşmasında sentez çizginin evren üzerine daralmasıyla pasif saf enerjinin evren içinde yoğunlaşmasıyla ilgili bir sonuçtur6-ilk evredeki evrende meydana gelen reaksiyonlar sonucu kozmik dev patlamalar meydana gelmiş, bu patlamalar sonucuda kütleler harekete geçmiştirbu kütlelerin hızlanıp düzen içinde hareket etmesinde en büyük rolü pasif saf enerji oynamaktadır7- pasif saf ve aktif saf enerjinin ortak özellikleria)şeffaf ve gözle görülür olmamalarıb)belli kütle ve hacimlerinin olmaması

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com