Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deneyi, michelson, morley

Michelson Morley Deneyi

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Michelson Morley Deneyi

Michelson Morley Deneyi
Michelson Morley Deneyi Hakkında - Fizik Deneyleri - Michelson Morley Deneyi Detayları

Michelson Morley Deneyi Dataları

Michelson?Morley deneyi, fizik tarihinin en önemli ve ünlü deneylerinden biridir 1887'de Albert Michelson ve Edward Morley tarafından Case Western Reserve University'de yapılan deney genel olarak eter teorisine karşı en büyük kanıt olarak düşünülür Albert Michelson özellikle bu çalışması için 1907'de Nobel Fizik Ödülü'nü aldı Deneyin asıl amacı Ether maddesinin var olduğunu deneysel olarak kanıtlamaktıAmacın olumlu yönde olmasına rağmen deney olumsuz sonuçlandıEğer böyle bir madde olsaydı içide bulunan her şeyi etkilerdi (ışık dahil) Michelson ve Morley deneyi değişik zamanlarda ve koşullarda tekrarladılar ama sonuç değişmediIşıkta bir sapma ya da gecikme olmadı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com