Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
annabel, lee

Annabel Lee

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Annabel Lee

Annabel Lee

Anabelle şiiri - Anabelle şiiri Nedir - Edgar Allan Poe Annabelle şiiri

"Annabel Lee", ABD'li şair ve yazar Edgar Allan Poe'nun yazdığı son şiirdir 1849'da yazılan şiir aynı yıl, Poe'nun ölümünün hemen ardından yayınlanmıştır

Poe'nun pek çok şiiri gibi bu şiirin de teması güzel bir kadının ölümüdür Şiirin anlatıcısı, daha çok gençken Annabel Lee'ye aşık olmuştur Bu aşk öyle güçlüdür ki melekler bile kıskanır Annabel Lee öldükten sonra bile anlatıcının aşkı son bulmaz

Şiirdeki Annabel Lee'nin ilham kaynağının kim olduğu konusunda çeşitli tartışmalar bulunmaktadır Pek çok kadının adı geçse de, en makul adaylardan biri Poe'nun eşi Virginia Eliza Clemm Poe'dur

Şiirin anlatıcısı, yıllar önce isimsiz bir "deniz ülkesinde" Annabel Lee'ye aşık olduğunu anlatır Çok genç olmalarına rağmen yüreklerindeki aşk ateşi öyle yoğundur ki melekler onları kıskanmaya başlar Annabel Lee - anlatıcıya göre - bu yüzden nazara gelir ve ölür Buna rağmen aşkları yaşamaya devam eder Anlatıcı ruhlarının hâlâ bir arada olduğuna inanmaktadır Her gece Annabel Lee'yi hayal eder ve gözlerinin parlaklığını yıldızlarda görür Geceleri genç kızın deniz kenarındaki mezarına gider ve orada yatar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com