|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, arasındaki, farklar, konuşma, yazılı |
![]() |
Konuşma Ve Yazılı Anlatım Arasındaki Farklar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konuşma Ve Yazılı Anlatım Arasındaki FarklarKonuşma ve Yazılı Anlatım Arasındaki Farklar konuşma ile yazılı anlatımın farkı - konuşmada dilin önemi - yazılı anlatımın özellikleri - konuşma tarzı - konuşma üslubu Konuşmada ve yazmada bir dilin sözcükleri, terimleri, deyimleri, cümle kurma kuralları benzer bir biçimde yer alır ![]() ![]() - Konuşma, bir kez işitildiğinden dolayı (özellikle hazırlıksız konuşmalarda) dinleyicilerin ilgi duymaması durumunda önemini hemen yitirebilir ![]() ![]() ![]() - Konuşmacı, dinleyicinin dikkatini sağlama gereğini her zaman göz önüne almalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() - Konuşma tarzı, yazı tarzından (üslup) farklıdır; çünkü dinleyenler, konuşulanı anlamak için konuşma anında konuşulanlara ilişkin uzun uzun düşünemez ![]() ![]() - Yazılı anlatım türlerinin hiçbirinde önemi olmayan ancak, konuşmada büyük önem taşıyan konuşmacının sesi, dikkate alınması gereken bir noktadır ![]() - Yazılı anlatım türlerinde önemli olmayan ancak konuşmada son derece önemli bir diğer öge de beden dilidir ![]() ![]() - Bir konuşmacınınkonuşurken dilin söyleyiş özelliklerini bilmesi dinleyenleiletişiminin etkili olmasını sağlar ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|