Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
şehrazad

Şehrazad

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şehrazad

Şehrazad

Edebiyat - Divan Nesiri - Şehrazad Hakkında

Şehrazad, efsanevî Pers prensesi ve Binbir Gece Masalları'nın anlatıcısı

Binbir Gece Masallarının ana çerçevesini oluşturan masal, Şehrazad ile Şehriyar'ınkidir Efsaneye göre Pers Şehinşahı (şahlar şahı) Şehriyar, eşi kendisini aldatınca tüm kadınlardan intikam almaya karar verir Her gün bir bakire kız ile evlenir ve beraber oldukları gecenin sabahı kızın kafasını vurdurur Vezir'in kızı Şehrazad, babasının tüm itirazlarına rağmen Şehriyar ile evlenmeye razı olur Evlendikleri gece çok sevdiği kız kardeşine veda etmek için Şehriyar'dan müsade ister Bu veda esnasında kız kardeşine bir masal anlatır Masalı yattığı yerden dinleyen Şehriyar Şehrazad'dan kendisine de bir masal anlatmasını ister, o bitince bir masal daha Bu durum binbir gece devam eder Şehrazad şehinşahı masalları ile eğitir, erdemli ve iyi kalpli bir insan olmasını sağlar Üç oğlan çocukları olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com