Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatıcı, sınırlı, üçüncü, şahıs

Sınırlı Üçüncü Şahıs Anlatıcı

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sınırlı Üçüncü Şahıs Anlatıcı





Sınırlı Üçüncü Şahıs Anlatıcı

Edebiyat Taslakları - Sınırlı Üçüncü Şahıs Anlatıcı Hakkında - Sınırlı Üçüncü Şahıs Anlatıcı Nedir

Sınırlı üçüncü şahis anlatıcı, bir öykünün bir üçüncü şahıs tarafından; fakat sadece bir karakterin bakış açısından anlatıldığını belirten bir edebiyat terimidir Anlatıcı diğer karakterlerin duygu ve düşüncelerini de bir karakterin bakış açısından anlatır Bu yüzden bir sınırlı üçüncü şahıs anlatıcı şöyle diyebilir:

Jeff, Molly'nin ağlayıp hiçkırdığını gördü ve onun çok üzgün olduğunu anladı

Sınırlı üçüncü şahıs anlatıcıdaki ana karakter, birinci şahıs anlatıcıdaki kadar güçlüdür Bu ikisi arasındaki fark ise "ben" yerine "o" zamirinin kullanılmasıdır Bu şekilde yazar okuyucuyla karakter arasına birinci şahıstakinden daha fazla bir uzaklık koymuş olurSınırlı üçüncü şahıs ayrıca tasvir ve duyguları anlatmak için birinci şahıstan daha fazla fırsat tanır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.