|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, dersi, edebiyat, hakkında, içerik, kimsartebus, sartebus |
![]() |
Sartebus Ve Kimsartebus Hakkında Edebiyat Dersi Bilgi İçerik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sartebus Ve Kimsartebus Hakkında Edebiyat Dersi Bilgi İçerikSartebus ve KimSartebus Antik zamanlarda yaşamış yaşlı bir adamla, genç bir çocuğun hikayesidir bu: Yaşlı adamın adı SARTEBUS, genç çoçuğunki ise KIM’di ![]() ![]() ![]() ![]() "Neden herşey bukadar zor? Biz kendimiz mi zorlaştırıyoruz, yoksa mücadele etmemiz gerektiği için mi?" Bunlar, Kim kadar genç bir çocuk için bilgece düşüncelerdi ![]() ![]() Bir gün, aynı yolda seyahat eden yaşlı bir adamla tanıştı ![]() Yaşlı adam, oldukça ağır görünen, üzeri örtülü, büyük bir sepet taşıyordu ![]() ![]() Kim’e, sanki “yaşlı adam varını-yoğunu bu sepette taşıyormuş ”gibi geldi ![]() ![]() ![]() - “Onu senin için taşımak beni mutlu edecektir ![]() ![]() - O senin, benim yerime taşıyabileceğin birşey değil” diye yanıtladı yaşlı adam ![]() - “Kendim taşımam gereken birşey” ![]() ![]() ![]() ![]() Günlerce ve kilometrelerce birlikte yürüdüler ve Kim, Sarbetus’a “insanların neden böyle kendi kendilerine eziyet ettikleri” hakkında sorular sordu ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda Sartebus, artık daha fazla yürüyemeyeceği ve son kez dinlenmek için uzandığı zaman, sepetin içindeki sırrı söyledi ve neden insanların kendi kendilerine eziyet ettiklerinin yanıtını da verdi: - “Bu sepette” dedi Sartebus, “kendim hakkında inandığım ama gerçek olmayan şeyler var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kim, sepeti Sarbetus’un sırtından çözdü ve içini merakla açtı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çoğumuz, sırtımızdaki bir sepette korkularımızı ve kendi oluşturduğumuz sınırlarımızı taşıyarak yaşadığımız için, hayallerimizle birlikte gömülüyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|