|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ahmet, anlatım, detaylı, edebiyatı, eserlerindeki, halk, hamdi, içerik, tanpınarın, unsurları |
![]() |
Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Eserlerindeki Halk Edebiyatı Unsurları Detaylı Anlatım İçerik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Eserlerindeki Halk Edebiyatı Unsurları Detaylı Anlatım İçerikANLATILACAKLAR ÖN SÖZ GİRİŞ A- Türk Halk Edebiyatı Unsurları Nelerdir? B- Ahmet Hamdi Tanpınar’ ın Hayatı ve Eserleri C- Ahmet Hamdi Tanpınar’ ın Halk Edebiyatına Dair Görüşleri BİRİNCİ BÖLÜM I ![]() I ![]() ![]() I ![]() ![]() ![]() Mitolojik Unsurlar Halk Türküleri ve İlahiler Halk Hikayeleri, Masallar ve Efsaneler Halk İnanışları Çocuk Oyunları ve Halk Oyunları Töre ve Gelenek Halk Seyirlik Oyunları Halk Hekimliği I ![]() ![]() I ![]() ![]() ![]() Mitolojik Unsurlar Halk Türküleri ve İlahiler Halk Hikayeleri, Masallar ve Efsaneler Halk İnanışları Çocuk Oyunları ve Halk Oyunları Töre ve Gelenek Halk Seyirlik Oyunları I ![]() ![]() I ![]() ![]() ![]() Mitolojik Unsurlar Halk Hikayeleri, Masallar ve Efsaneler Halk İnanışları Töre ve Gelenek Halk Seyirlik Oyunları I ![]() I ![]() ![]() Mitolojik Unsurlar Kozmik Unsurlar Halk Hikayeleri, Masallar ve Efsaneler Halk İnanışları I ![]() Sonuç Bibliyografi ÖNSÖZ Kültür bir toplumun maddi manevi bütün değerler toplamı olarak ifade edilebilir ![]() ![]() ![]() Biz bu düşünceden hareketle Türk Edebiyatının önemli temsilcilerinden biri olan Ahmet Hamdi Tanpınar’ın eserlerinde yer alan halk kültürü unsurlarına dile yansıyan boyutuyla bitirme tezi çerçevesinde ele alıp değerlendirmeye karar verdik ![]() Çalışmamızın giriş bölümünde halk edebiyatı hakkında bilgi verdikten sonra Ahmet Hamdi Tanpınar’ın hayatı, eserleri ve kültür ile ilgili görüşlerine değindik ![]() ![]() Bitirme tezi çerçevesinde ve sınırlı bir zaman diliminde ortaya koyduğumuz çalışmanın daha sonra ki önemli çalışmalara bir adım olması temennimizdir ![]() ![]() Çalışmamızın tespitinden bitim aşamasına kadar büyük bir sabır ve fedakarlıkla yöntem ve tavsiyelerini esirgemeyen hocamız, Yard ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|