Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dilimizden, utanmayalım

Dilimizden Utanmayalım

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dilimizden Utanmayalım

Buranın fertleri olarak bizlerde elimizden geldiğince gerek imla hatalarına , gerekse yazım yanlışlarına dikkat ediyoruz Umarım çabalarımız boşa çıkmazBazı arkadaşlar görüyorum w , q vb ifadeler görüyorumPeki bu harfler Alfabenin Neresinde ?

Türkçemiz elden gidiyor!

Televizyon, radyo kanallarında, reklam filmlerinde, bakkal-dükkan,
banka işlemlerinde İngilizce yazılmış araçlarla karşı karşıyayız!
Daha kötüsü okullarımız İngilizceleştiriliyor!
Türkiyenin bilimiyle kültürüyle yeniden bir atılım yapıp refah bir toplum oluşturabileceğini ve bunun önce Türkçemizi yok olmaktan kurtarmayla başlamamız gerektiğini, öğrenci kesimlerinden başlayarak bütün Türk halkı anlamaya başladı

Biz de bu sayfamızda bu mücadeleyi nasıl daha geniş alanlara yayabileceğimizi düşünüp, çözüm yolları arayacağız Bunun için herkesi seferberliğe davet ediyoruz

Birleşmiş Milletler'in 1990 yılına ait istatistiklerine göre Türkçe, 165 milyon dolayında kişi tarafından anadil olarak konuşulmaktaydı !

Böylelikle dilimiz Çince, Hintçe, İngilizce ve İspanyolcanın arkasından en büyük (yaygın) dil karakterine sahiptir Nüfus artışının ortalama % 1,5 olduğu varsayılırsa bu sayının artık 180 milyona yaklaşması gerekir Çincenin, Çin ve Tayvan dışında Güneydoğu Asya ülkelerindeki Çin azınlık tarafından konuşulduğu, Hintçenin yalnızca Hint Yarımadası'nda yayıldığı düşünülürse, Türkçe, İspanyolca ve İngilizce gibiDünyada geniş coğrafyaya yayılmış diller arasında yer alır Bunlardan ingilizce, Büyük Britanya dışında, Kuzey Amerika kıtasında , Güney Afrika Cumhuriyeti'nde (ingiliz kökenliler tarafından) ve Avustralya'da anadil olarak konuşulmaktadır İspanyolca, İspanya dışında Orta (ABD'nin güneyi dahil) ve Güney Amerika'da (Brezilya dışında) yayılmıştır Türkçenin ise Rusya Federasyonu'nun Pasifik kıyılarındanbaşlayıp, Orta Asya, Kafkasya, Anadolu ve Trakya'yı aşıp Orta ve Batı Avrupa'daki Türklerle, ayrıca azsayıda da olsa Kuzey Amerika'ya göç etmiş Türkler tarafından anadil olarak konuşulmakta olduğunu, böylelikle Afrika kıtası ve Güney Asya dışında (değişik yoğunluklarda) tüm Kuzey Yarımküre'ye yayıldığını görüyoruz

*Yabancı dille eğitime karşıdır, yabancı dil öğrenilmesi gerektiğini ancak bunun yönteminin yabancı dille eğitim olmadığını savunur
*Yabancı dille eğitim ve yabancı dil özentiliği ile bir milletin kültürel soykırıma uğratılabileceğinin bilincinde olup, Türk ulusunun bu oyuna gelmesini engelleyici önlemler alır
*Yabancı dille eğitim başta olmak üzere, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu kültürel soykırım tehlikelerinin farkındadır ve Türkiye üzerindeki her türlü kültürel soykırım tehlikesine karşı gerekli tedbirleri alır
*Ülkenin ve milletin çıkarlarını temel almıştır Yapmış ve yapacak olduğu tüm çalışmalar siyaset üstü ve siyaset dışıdır
*Vatanını, bayrağını kaybeden milletlerin tekrar bir araya gelebileceğini ancak dilini, dinini, tarihini, kültürünü kaybeden milletlerin yok olmaya mahkûm olduğunu bilir ve değerlerin korunması için gerekli bilinçlendirmeyi yapar
*Toprakları vatan, halkları millet yapan değerlerin soy,dil, din, tarih ve kültür olduğunu savunur ve bu değerleri korumak adına gerekeni yapmak için görev verilmesini beklemez
*Yabancı isimli ürün ve tabelaların, onurlu millet anlayışı ile bağdaşmadığını ve bağımsızlığımız gereği ülkenin resmi dilinin etkin dil olması gerektiğini savunur
*Milli çıkarlar içerisinde, ülkede bilimin gelişmesi adına gerekenin yapılması için hiçbir zorluktan çekinmez Bilimin ve bilim insanlarının dostu ve destekçisidir

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com