![]() |
İnsan Vücudu Ve Organlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsan Vücudu Ve Organlarİnsan Vücudu Ve Organların yerleri Organ nedir? Vücudumuzdaki organlar nelerdir? Öncelikle organı tanımlayacak olursak; Canlı bir vücuttaki dokuların bir araya gelerek anatomik ve işlevsel bir bütün oluşturduğu, belirli bir görev yapan ve sınırları kesin olarak belirlenmiş vücut bölümüne organ denir ![]() İç Organlarımız: Soluk borusu, yemek borusu, akciğerler, kalp, mide, karaciğer, safra kesesi, oniki parmak bağırsağı, pankreas, ince bağırsak, kalın bağırsak, rektum, dalak, böbrek, apandisit ![]() Sindirim Organları: Temel sindirim sistemi organları, sırasıyla, ağız, yutak, yemek borusu, mide, on iki parmak bağırsağı, ince bağırsak ve kalın bağırsak olarak sayılabilir ![]() ![]() Üreme Organları: Kadın ve erkekte üreme organları birbirinden farklıdır ![]() ![]() ![]() Boşaltım Organları: Boşaltım sisteminde görev alan temel organlar böbrekler, üreterler ve idrar kesesidir ![]() Solunum Organları: Ağız, burun, yutak, gırtlak, soluk borusu ve akciğer solunum sistemini meydana getiren organlardır ![]() Dolaşım Organları: Kalp ve kan damarları dolaşım sistemini meydana getirir ![]() Duyu Organları: Göz, kulak, burun, dil ve deri duyu organlarımızdır ![]() |
![]() |
![]() |
|