|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatımı, dersi, dönemi, hakkında, konu, meşrutiyet, osmanlı, tarih, tarihi |
![]() |
İ. Ve İi. Meşrutiyet Dönemi Hakkında Osmanlı Tarihi Tarih Dersi Konu Anlatımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İ. Ve İi. Meşrutiyet Dönemi Hakkında Osmanlı Tarihi Tarih Dersi Konu AnlatımıT ![]() ![]() I ![]() Abdülaziz, Jön Türkler (Genç Osmanlılar) tarafından 1876’da tahttan indirildi ![]() ![]() ![]() Osmanlı Devletinin parçalanmaktan kurtulacağını, Avrupa devletlerinin iç işlerimize karışmalarını sona ereceğini, Azınlık isyanlarının sona ereceğine inanıyorlardı ![]() V:Murat kısa sürede tahttan indirildi yerine II ![]() ![]() ![]() ![]() XX ![]() Birinci Dünya Savaşı öncesinde devletlerin iç ve dış politikalarına yön veren iki etken olmuştur ![]() ![]() Endüstri inkılabı ile; Aletin yerini makine almış, nüfus da artmıştır ![]() Yeni birçok buluş ortaya çıkmıştır ![]() Üretim artmaya başlamış ve insanların üretim için harcadıkları çaba azalmıştır ![]() Üretimde makinenin kullanımı eşya fiyatlarını ucuzlatmış, fazla üretim geliri artmıştır ![]() Büyük fabrikaların kurulması işçi sınıfının ortaya çıkmasına, işverenlerle işçiler arasında yeni sosyal ilişkilerin kurulmasına yol açmıştır ![]() Kentler, endüstri ve ticaret merkezleri haline gelmiştir ![]() Her milletin kendi devletini kurup kendi kendini yönetmesini öngören milliyetçilik akımı, imparatorlukların yıkılmasına sebep oldu ![]() Dünyanın sayılı devletlerinden biri olan Osmanlı İmparatorluğu, 18 ![]() ![]() Avrupa devletleri, bilim ve teknikteki gelişmelerden yararlanıp askeri, ekonomik ve ticari alanlarda güç kazanırken Osmanlı Devleti bu yeniliklere yabancı kaldı ![]() Fransız ihtilali ile ortaya çıkan milliyetçilik hareketi, Osmanlı İmparatorluğu içindeki uluslar arasında hızla yayıldı ![]() Kapitülasyonlar, Osmanlı Devletinin denetiminden çıkınca, Avrupa Devletleri Osmanlı ülkesini açık pazar haline getirdiler ![]() Ekonomik durumu düzeltmek için Avrupa’dan borç para alındı ![]() |
![]() |
![]() |
|