Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, detaylı, genç, hakkında, içerik, iiosman, osman, yaşamıgenç

Genç Osman İi.Osman Yaşamı-Genç Osman Hakkında Detaylı Bilgiler Ve İçerik

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Genç Osman İi.Osman Yaşamı-Genç Osman Hakkında Detaylı Bilgiler Ve İçerik

Genç Osman Ístanbul'da dünyaya geldí Annesi onun yetismesi için çok titiz davrandi Ìyi bir terbiye ve tahsil yaptirdi Genc Osman zeki ve enerjik bir padisahti Biyiklari henüz terlemis olan Ìkinci Osman sima itíbari ile çok güzeldi

26 Subat 1618 senesinde, amcasi Birinci Mustafa aklî yetersizligi sebebiyle ve ulemanin fetvasi üzerine tahttan indirilince padisah oldu Çocuk yasta olmasina ragmen mükemmel ve muazzam plãnlari vardi Büyük Lehistan seferine bizzat katilarak baskomutanlik yapti Atilgan, cesur ve gözü pek olan bu padisah yasasaydi ikinci bir fatih olurdu diyenler vardir Ayni zamanda hattat ve sâirdi Kaynakwh: Genç Osman(IIOsman)

Bir beyti de sudur:

Niyetim hizmet idi saltanat ve devletime,

Çalisir hasid ü bedhah aceb nekbetime

Çok büyük emeller ve planlar üzerinde duran genc padisana hasedcilerìn hasedi kabardi Kendisine plânlarini tatbik etmesinde yar dim edecek bir vezir veya bir sadrazam bulamadi Tarihte esine az rastlanir bir fecaatle tahttan indirilerek Yedikule Zindanlarinda bogdurularak sehid edildi

Ayni sene içinde istanbul Bogazi donmus, Ístanbul'dan Üsküdar'a yaya olarak geçilmisti Yine ayni sene günes tutulma hadisesi, vãki olmustu Babasi Birinci Ahmed'in, Sultan Ahmed Camii yanindaki türbesine defnedildi (Allah rahmet eylesin)

Sâir Nevi, onun vefati üzerine sunlan yazdi:

Bir Sah-i alisan iken, Sah-i cihâna kiydilar

Gayretli genç aslan iken, Sah-i cihãna kiydiIar

Gazai bahãdir Hân idi, âli nesli sultãn idi

Namiyla Osman Hån idi, sãh-i cihâna kiydilar

Molla Gânim Bagdadi ve Seyh Ebu'I - Gays bu devirde vefat etmislerdir Kaynakwh: Genç Osman(IIOsman)

Erkek çocuklan : Ömer, Mustafa

Kiz cocugu: Zeynep sultan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com