Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avantajları, dezavantajları, nedirotomasyonun, nelerdir, otomasyon

Otomasyon Nedir-Otomasyon'un Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir ?

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Otomasyon Nedir-Otomasyon'un Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir ?

Otomasyon Nedir

Otomasyon, bir işin insan ile makine arasında paylaşilmasıdır Toplam işin paylaşim yüzdesi otomasyonun düzeyini belirler İnsan gücün yoğun olduğu otomasyon sitemleri yarı otomasyon, makinenin yoğun olduğu sitemlerde tam otomasyon olarak adlandırılırlarSanayi devriminin başlangıcının aksine yakın geçmişimizde üretmek tek başına yeterli olmaktan uzaklaştıTüm dünyanın açık bi pazar haline geldiği rekabetçi koşullarda üreti;hızlı,standart,güvenli,nihayet verimli kılmak,bir zorunluluk haline geldiEndüstride bu zorunluluğun karşılığı şüphesiz ki otomasyondur
Otomasyon'un Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir ?
Örneğin bir fabrikada kullanılan otomasyon sistemini göz önüne alacak olursak Burada her şeyin esnek ve kontrol edilebilir olması yöneticinin işine gelmektedir Çünkü bilgisayar ekranında sisteminin işleyişini eğer varsa arızanın yerini, üretilen ürün miktarını vb fabrikayı ilgilendiren bir çok bilgilere erişim ve kontrol kolaylığı vardır
Bu faydalarda fabrika sahibine zaman, kalite, maliyet, hız ve kar olarak geri dönmektedir
Bu sistemlerin en büyük dezavantajı ilk kurulumunun çok maliyetli oluşudur Bu maliyet de uzun vadede çoğu otomasyon sistemlerinde kendini amorti etmektedir Bir diğer zararı ise fabrikalara giren bu otomasyon sistemleri fabrika çalışanlarının sayısında azalmaya sebep olmaktadır

Kaynak: wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com