Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
altın, kurbağalar, üretirler, zehir

Altın Kurbağalar Nasıl Zehir Üretirler?

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Altın Kurbağalar Nasıl Zehir Üretirler?



Resimde görülen minik kurbağanın salgıladığı zehir, 10 kişiyi öldürecek kadar kuvvetlidir Bu zehirin kaynağı ise derisinden salgıladığı alkaoloid adlı bir kimyasaldır

Araştırmacılar altın kurbağanın bu toksinleri besinlerini seçerek elde ettiğini keşfettiler Araştırmalar kurbağaların bol miktarda "karınca" ihtiva eden beslenme şekilleri sayesinde alkoloid ürettiklerini belirledi Madagaskar?da yaşayan kurbağa türlerinden alınan 3 zehir analiz edildi ve kurbağaların "yedikleri karıncalar" sayesinde, toksik salgılar ihtiva eden kimyasallar salgıladıkları belirlendi Bu kurbağalar karıncaları hem besin hem de savunma faktörü olarak kullanmaktaydılar

Kurbağalar bu zehiri üretebilmek için karıncalardan faydalanabileceklerini, karıncaların zehirli kimyasallar açısından zengin birer kaynak olduklarını nereden bilmektedirler? Bu zehir diğer canlılar için ölümcül olurken nasıl olup da kurbağanın kendisine hiçbir zarar vermemektedir?


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.