Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adı, akarsu

Akarsu Ağı

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akarsu Ağı

Akarsu Ağı nedir
Akarsu Ağı ne demek
Akarsu Ağı hakkında bilgi

Akarsu Ağı

Akarsu Ağı: Bir akarsu kolu ile yan kollarının tümünün meydana getirdiği şebekeye akarsu ağı (Drenaj ağı, kanal ağı) denir

Bir ırmak ve kollarıyle bunlara karışan çok sayıdaki dere ve dereciklerin birleşmesinden doğmuş akan su yolları ağı Bir çok bölgelde ve hele bol yağışlı yerlerde akarsular öyle sık bir duruş öyle bir diziliş ve uzanış gösterirler ki, ana çizgileriyle bunlar birbirine bağlı bir akarsu ağı olarak belirirler Bütün bu akar suların kaynak yerleri yakınında dereler, derecikler uzanır Bunlardan biri de daha köke doğru bir başlangıç yerine ulaşır ki, buraya toplak denir Burası sanki ırmağın kökünün ucudur Toraklarda birleşen su damarları bir dereciği yada dereyi doğurur Bunların birleşmesinden de çaylar, ırmaklar, büyük ırmaklar doğar Böylece bu akarsular ana çizgileriyle ağıza doğru eğimli bir çukur içinde birleşmiş olurlar Yer kabartılarını (dağların), yer çukurluklarının (ovaların) uzar ve kapma olayı, yarma vadilerin doğuşu ile ilgili olarak türlü türlü akarsu ağları doğmuştur Yıldız biçimli uzanış, yaprak damarı biçiminde sıralanış, ızgara şeklinde diziliş bunların başlıcalarıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com