Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kürenin, nelerdir, özellikleri

Su Kürenin Özellikleri Nelerdir

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Su Kürenin Özellikleri Nelerdir

Su Kürenin Özellikleri

- Su küreyi okyanuslar , denizler , göller ve nehirler oluşturur
- Yer yüzünün yüzde 75 i Su Küredir
- Su kürenin kalınlığı ortalama 4 km dir
- Kuzey ve güney kutuplarında buz kütleleri şeklinde su bulunur
- Deniz ve okyanuslardaki su içinde çok sayıda ve çok çeşitli canlı yaşar
- Deniz ve okyanuslarda yüzeye yakın yerlerde yaşayan planktonlar, bakteriler ve bitkiler oksijen üretirler bu oksijen hem denizlerdeki hem de karalardaki canlılar tarafından tüketilir
- Ayrıca Su Küre sayesinde Güney Yarım Küre , Kuzey Yarım Küre'den serindir
- Dünya'nın %71'ini Su Küre , %29'unu Taş Küre oluşturur
- Bu oran Kuzey Yarım Kürede %61 Su Küre , %39 Taş Küre iken, Güney Yarım Kürede %81 Su Küre, %19 Taş Küre şeklindedir
- Su Küre üzerinde birçok okyanus akıntıları yer almaktadır Bunlardan en bilinenleri Gulf stream okyanus akıntısı ve Labrador okyanus akıntısıdır
- Su Kürenin Dünya üzerindeki yüzölçümü: 361000000 kilometrekaredir Bunun 350170000'ı tuzlu sudur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com