Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akarsu, oluşur

Akarsu Nasıl Oluşur

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akarsu Nasıl Oluşur

Akarsular Nasıl Oluşur?
Akarsuların Oluşumu Nasıldır?
Akarsu Nasıl Oluşur

Akarsular nasıl oluşur
Akarsuyun oluşumu : Yeryüzündeki yatakların değişik büyüklüklerdeki yataklar içerisinde su toplanır ve bu yatak boyunca akmasına akarsu denir

Dünya yüzeyinin şekillenmesi açısından en önemli pay hiç şüphesiz akarsulara aittir Yüzeydeki sularının bir yatak içinde toplanıp akmasıyla oluşurlar Akarsuyun doğduğu yere akarsu kaynağı, döküldüğü yere akarsu ağzı denir Akarsular küçükten büyüğe doğru dere, çay, öz, ırmak ve nehir şeklinde sıralanırlar Bir akarsu irili ufaklı birçok kola ayrılmıştır Bunlar hep beraber bütün bir sistemi oluştururken, kollardan en bol su ile devam etmekte olan ana akarsudur

Akarsuların, küçüklerine dere denir Büyüklerine ise cay, nehir denir
Akarsuyun, çıktığı yere kaynak Akarsuyun aktığı yere yatak denir
Akarsuyun birim zamanda aldığı yola akarsuyun hizi denir Bu hız mualine denilen araçla ölçülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com