Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
oluşumu, toprağın, toprak

Toprağın Oluşumu, Toprak Oluşumu Nedir

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Toprağın Oluşumu, Toprak Oluşumu Nedir

Toprak nasıl oluşur
Toprak oluşumu hakkında bilgi

Toprak kayaçların parçalanması ile oluşmuştur Kayaçlar; suyun, rüzgârın, iklim şartlarının, bitkilerin köklerinin etkisiyle parçalanır

a) Suyun Etkisi: Akarsular taşları sürükleyerek birbirine çarpıp parçalanmasına neden olur Kayaçlardaki çatlaklara giren su donar ve kayaçları parçalar

b) Rüzgârın Etkisi: Rüzgârın etkisiyle kayaçlar kopar, parçalanır ve aşınır Peri bacaların örnek olarak verilebilir

c) İklim Şartları: Güneşin etkisiyle kayaçlar gündüz ısınır ve genişler Gece hava soğuyunca kayalar büzüşür Genişleme ve büzüşme kayaları çatlatır ve ufalar

d) Bitkilerin Kökleri: Kayaçların çatlaklarına giren kökler burada büyüyüp kayaçların parçalanmasına neden olur

DİKKAT

Bütün bu oluşumların yanında bitki ve hayvan artıkları da bu parçalara karışarak toprağı oluşturur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com