|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adamları, bilim, çocuk, nesil, yeni, yetişecek, üniversitesinde |
![]() |
Yeni Nesil Bilim Adamları Çocuk Üniversitesi'nde Yetişecek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Yeni Nesil Bilim Adamları Çocuk Üniversitesi'nde YetişecekYeni nesil bilim adamları Çocuk Üniversitesi'nde yetişecek Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda ilköğretim çağındaki çocukları bilime teşvik etmek ve yeni nesil bilim adamlarının yetiştirilmesi amacıyla ''Çocuk Üniversitesi'' projesi hayata geçirilecek ![]() İstanbul, Gaziantep ve Malatya'nın ardından Tekirdağ'da uygulanacak proje ile çocukların erken yaşta bilimle tanışıp okuryazar olmaları, bilimsel düşünme, sorgulama ve eleştirel yaklaşım becerileri kazanmaları amaçlanıyor ![]() NKÜ Çocuk Üniversitesi Koordinatörü ve Öğretim Görevlisi Dr ![]() ![]() ![]() ![]() Şahin, NKÜ'de ocak ayında faaliyete geçecek üniversite kapsamında 4 kurs bulunacağını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Çocuklara çeşitli yaş gruplarına göre kurslar hazırlıyoruz ![]() ![]() ![]() Kabiliyete göre yönlendirme yapılıyor Çocukları kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirmeyi amaçladıklarını anlatan Şahin, eğitim projesiyle çocuklara erken yaşta bilim, spor ve sanatın eğlenceli yüzü ile tanışmaları ve sevmeleri için ortam hazırladıklarını bildirdi ![]() ![]() AA
![]() |
|