![]() |
Keşke Dememek İçin... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keşke Dememek İçin...Çocuk yetiştirip büyüttükten sonra bir anne-babayı en çok yaralayabilecek kelime keşke dir ![]() Keşkelerin öncesinde bütün süreç boyunca zaten vardır ![]() Çocuğunuza zaman ayırın ,kaliteli zaman ![]() Zaten çalışıyorum ve işimden çok yorgun geliyorum ![]() Hem zaten babasıyla da-annesiyle de anlaşamıyoruz,bu yüzden genellikle sinirli oluyorum ![]() Zaten evin bütün yükü bende ![]() Zaten bizim anne babamızda gördüğümüz neydi ki biz de çocukla ilgilenelim ![]() Bir de bakmışsınız ki çocuklarınız büyüyor ve yaşamınızda bazen açıklaması güç olan keşkeler başlıyor ![]() Hergün belli bir zamanınızı en azından haftada birkaç gün belli zaman dilimlerinizi çocuğunuzla birlikte olmak için ayırın ![]() ![]() ![]() *Bir akşam için hazırladığınız bir öğün yemeği düşünün,ne kadar zamanınızı alıyor? *Hergün işinize gidip gelmek için tükettiğiniz zaman ne kadar? *Televizyon başında geçirdiğiniz zaman yaşamınızın ne kadarını kaplıyor? *Hergün oyunda veya iletişimde çocuğunuza gerçek anlamda katıldığınız ve onunla paylaştığınız kaç dakikanız var? Birgün yolunuzu kaybederseniz Bir çocuğun gözlerinin içine bakın ![]() ![]() ![]() Çünkü bir çocuğun bir yetişkine öğretebileceği üç şey vardır; 1-Nedensiz yere mutlu olabilmek, 2-Her zaman meşgul olabilecek bir şey bulmak, 3-Ve elde etmek istediği şey için tüm gücüyle çabalamak ![]() Alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|