![]() |
Anaokulunda İlk Gün Stresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anaokulunda İlk Gün StresiAnaokulunda İlk Gün Stresi Anaokulunda İlk Gün Stresi Nasıl Atlatılır? Çocuklara Anaokulunda Ilk Gün Stresi Anaokuluna başlama süreci bazı çocuklarda hızlıca tamamlanırken bazı çocuklarda da çok zorlu olur ![]() ![]() ![]() Evimize ne kadar uzaklıktayım? Annem beni alacak mı? Bu çocukları tanımıyorum ![]() İhtiyaçlarımı kime söyleyeceğim, yardım ederler mi? Ev kuralsız bir yerdi ![]() ![]() Çocuk, bu soruların cevaplarını yaşayarak öğreneceği için kaygıları da yüksek olmaktadır ![]() ![]() ![]() Adaptasyon Süreci Daha önce okula gitmemiş bir çocuk için 10 günü aşan ve hiç azalmayan uyum sorunları varsa anaokuluna gitme durdurulmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğa ilgisiz olmak ya da aşırı derecede ilgi göstermek çocuğun duygusal ve bilişsel gelişimini geciktirmekle birlikte öğrenme ve uyum sorunlarını yaşamasını kaçınılmaz kılmaktadır ![]() Ödev Sorumluluğu Kazandırılmalı Her anne baba çocuklarının ödevleri ile ilgilenmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pedagog Güzide Soyak |
![]() |
![]() |
|