![]() |
Anne Ve Babalara İletişimin Anahtarları (2) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne Ve Babalara İletişimin Anahtarları (2)Çocuğunuzla birşey konuşurken onun seviyesine inin göz göze gelmeye çalışın ![]() ![]() · Söyleyeceklerini bilseniz bile onu iyi dinleyin ![]() ![]() · Çocuğunuzu yargılamadan dinleyin ![]() ![]() · Çocuğunuzun duygularına karşı çıkmayın ![]() ![]() · “Korkuyorum” diyorsa ne var bunda korkacak diyerek karşı çıkmak yerine demek korkuyorsun diyerek yanında olduğunuzu hissettirin ![]() · Yaşadığı problemden ne sonuç çıkardığını sorarak tercübe kazanmasına yardımcı olun ![]() ![]() ![]() · Çocuğunuzu kendinize düşman etmek istemiyorsanız “ben sana demedim mi” demeyin · Çocuğunuza emir vermeyin ![]() ![]() Çocuğunuzla konuşurken fiillerin sonuna “ebilirsin” i ekleyin (yapabilirsin, üstesinden gelebilirsin öğrenebilirsin) şeklinde konuşun ![]() Çocuğunuzla iddalaşmayın, yumuşak sesle ben böyle düşünüyorum deyin ve susun ![]() Çocugunuza düşünce ve duygularını ifade etme fırsatı verin, cevap veriyorsa kızmayın ![]() · Çocuğunuza bir satıcıdan istediği indirimi kavga etmeden almayı öğretin ![]() ![]() · Çocuğunuza doğru bilgi verin ![]() gerçeklerin arkasına sığınmayın ![]() |
![]() |
![]() |
|