![]() |
Genel Kurul Gündemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Genel Kurul GündemiYeni Türk Ticaret Kanunu’nun 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren uygulanmaya başlamasıyla birlikte, tebliğler, yönetmelikler ve uygulama örnekleri yayımlandı ![]() ![]() ![]() Bugün söz konusu Yönetmelikte yer alan; “Gündem” başlıklı 13’üncü maddesini paylaşmak istedik ![]() “(1) Olağan genel kurul toplantısının gündeminde sırasıyla şu hususlar bulunur: a) Açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması ![]() b) Yönetim kurulunca hazırlanan yıllık faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi ![]() c) Denetçi raporlarının okunması ![]() ç) Finansal tabloların okunması, müzakeresi ve tasdiki ![]() d) Yönetim kurulu üyelerinin ibrası ![]() e) Kârın kullanım şeklinin, dağıtılacak kâr ve kazanç payları oranlarının belirlenmesi ![]() f) Yönetim kurulu üyelerinin ücretleri ile huzur hakkı, ikramiye ve prim gibi hakların belirlenmesi ![]() g) Faaliyet yılı içinde yönetim kurulu üyeliklerinde eksilme meydana gelmiş ve yönetim kurulunca atama yapılmış ise atamanın genel kurulca onaylanması ![]() ğ) Görev süreleri sona ermiş olan yönetim kurulu üyelerinin seçilmesi, şayet esas sözleşmede görev süreleri belirtilmemişse görev sürelerinin tespiti ![]() h) Denetçinin seçimi ![]() ı) Lüzum görülecek sair hususlar ![]() (2) Lüzum görülen sair hususlar gündeme açıkça yazılmalıdır ![]() ![]() (3) Kanun ve esas sözleşme gereği genel kurulun yetkisinde olan ve olağanüstü genel kurul toplantı gündemini oluşturan her türlü konu, olağan genel kurul toplantı gündemine yazılabilir ![]() (4) Azlığın süresi içinde müracaat etmesi halinde, görüşülmesini istediği konular yönetim kurulu tarafından gündeme alınır ![]() (5) Yapılan denetim sonucunda veya herhangi bir sebeple Bakanlıkça, şirket genel kurulunda görüşülmesi istenen konuların gündeme konulması zorunludur ![]() (6) Gündem, genel kurulu toplantıya çağıran tarafından belirlenir ![]() Gelecek yazıda; toplantıda hazır bulundurulacak belgeler, Hazır bulunanlar listesi ve Toplantıda bulunma zorunluluğu ile ilgili maddeleri paylaşacağız ![]() Kaynak: http://www.gazeteyenigun.com.tr/kose...-kurul-gundemi
![]() |
|