![]() |
Asgari Ücretli Vergi İadesi Alamaz! |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Asgari Ücretli Vergi İadesi Alamaz!Ülkemizde çalışanların büyük kısmı Maliye ve SGK’ya asgari ücret düzeyinde bildirilmektedir ![]() Vergi dilimleri; 01 ![]() ![]() § *10 ![]() * 25 ![]() ![]() ![]() * 58 ![]() ![]() ![]() * Ücret gelirlerinde ise 88 ![]() ![]() ![]() * 58 ![]() ![]() ![]() * Ücret gelirlerinde 88 ![]() ![]() ![]() ***Asgari ücretlinin alabileceği vergi iadesi Aylık brüt gelir:940 ![]() ![]() ![]() ![]() *Yıl sonunda, Maliye’nin web sayfasından beyanname dolduracak ve kendisine, Bulabildiği 1128 liranın yüzde 15’i kadar yani 169 lira YILLIK vergi İADESİNE HAK KAZANACAKTIR ![]() ***SADECE EĞİTİM VE SAĞLIK GİDERİ Asgari ücretli birisinin eline asgari geçim indirimi hariç 670 lira gibi net kazanç geçmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ***ÜCRETİ YÜKSEK OLANIN ŞANSI VAR AYLIK BRÜT GELİRİ 5000 LİRA OLANIN VERGİ İADESİ; 12 AYLIK BRÜT KAZANÇ: 60 BİN LİRA FATURA VEREBİLECEĞİ YÜZDE 10: 6000 LİRA 6000 LİRALIK EĞİTİM-SAĞLIK FATURASI BULABİLİR VE BUNU DA YIL SONUNDA MALİYEYE E-BEYANNAME DOLDURUP VERİRSE ALACAĞI YILLIK VERGİ İADESİ TUTARI; 6000 x %27 =1620 LİRA 15 YILDAN AZ MEMUR OLANA İKRAMİYE VERMİYORLAR Ben, 01 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Emekli olurken, Emekli Sandığı’ndan olan hizmetlerim için ikramiye alabilir miyim? Metin Bakandı Sayın okurum, 2012 Ocak ayında yapılan son yapılan düzenleme ile geçmişte devlet memuru olup da istifa edenlere memuriyet süreleri 15 yıldan fazla ise (SSK’dan, Bağ-Kur’dan ) emekli olduklarında ikramiyeleri ödenecektir ![]() ![]() Kaynak: http://www ![]() ![]() ![]()
![]() |
|