Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Pratik Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, için, mutfak, noktaları, pratik, püf

Pratik Bilgiler,Ev Ve Mutfak İçin Püf Noktaları

Eski 12-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Bilgiler,Ev Ve Mutfak İçin Püf Noktaları



Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şkekeri koyun Isıttığınız ütüyü bu kağıdın üzerinde şekerlen un haline gelene kadar gezdirin Pudra şekeriniz hazır

Buzdolabındaki Kötü Kokular

Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan kokular yaratabilirler Bunu önlemek için, buzdolabınızın içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız, hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz

Kebap Eti

Kebap yapmak üzere aldığınız etin lezzetli pişmesini istiyorsanız, doğradıktan sonra üzerine pişmiş süt dökün Bir süre beklettikten sonra da yemeğinizi yapın

Elma Sirkesi

Soyulmuş elma kabuklarını atmayın Bir kavanoza koyun Üzerini kapatacak kadar, kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin 2 tatlı kaşığı toz şeker koyun Ağzını kapattıktan sonra ılık bir yerde bir süre bekletin Sirkeniz olunca süzerek kullanın Bu sirke midenize zarar vermez

Mutluluk Otları

Mutluluk otları denilen papatya, nane, ıhlamur ve portakal çiçeklerinin hepsini iyice kaynatıp çay gibi akşamları içerseniz hem çok rahat uyursunuz, hem sabahları zinde kalkarsınız, hem de vücudun su ihtiyacını en iyi şekilde karşılarsınız

Peynirli Patlıcan

Acı suyu çıkmış 2 patlıcanı ortasından bölüp enine 3 dilim kesin Her dilim arasına ince kaşar peyniri sıkıştırın Yumurtaya bulayıp kızartın Çok lezzetli ve kolay hazırlanan bir yemek yapmış olursunuz

Yumuşamayan Fasulyeler

Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine yarım kahve kaşığı karbonat koyun

Bayat Kurabiyeler

Bayatlayan ekmek ve kurabiyelerinizi bir kese kağıdına koyun Kese kağıdını üzerine su serptikten sonra öylece fırına verin 10-15 dakika sonra taptaze olduklarını göreceksiniz

Pasta Pişirirken

Fırında pasta ve kek yaparken daha iyi fişmelerini istiyorsanız pişirirken fırana bir kap içinde su koyun

Yemekte Ölçü

Yemek pişirirken ölçü ayarlamakta hepimiz güçlük çekeriz İşte size basit bir ölçü tarifi: 1 çorba kaşığı 25 gr şeker, 20 gr un, 15 gr tuz ve 15 gr su alır

Bal Saf mı?

Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir

Ocaktaki Pas Lekesi

Ocaktaki pas lekeleri için ikiye bölünmüş soğan birebirdir

Böbrek Pişirirken

Böbreği pişirmeden önce birkaç saat tuzlu ve sirkeli suda bırakın O kendine özgü kokusu böylece gider

Lahana Salatası

Lahana yapraklarını haşlayın, soğumaya bırakın Zeytinyağı, limon, tuz ve baharatla hazırlayacağınız bir sosu yaprakların üzerinde gezdirin Salatayı zeytin ve maydonozla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.