Pratik Bilgi Dedigin Boyle Olur :) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Bilgi Dedigin Boyle Olur :)Aslinda bi cogunuzun bildigi seyler yazacagim belkide ama ben bazilarini yeni kesfettim Mesela hepimiz billirizki, Yemek Tuzluysa fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyip ve bir kac dakika kaynatmak tuzunu emiyormus Bunun gibi bi cok pratik bilgi ve puf nokta siralayacagim simdi Cok isimize yarayacagi kesin![]() Sutunuz Kaymak Tutarsa ![]() ![]() Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz![]() Sutun Tasmasini Onlemek ![]() ![]() Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz![]() Sogan Sarimsak Kokusu ![]() ![]() Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun![]() Kek Kalibi ![]() ![]() Kek kalibina yagli kagit doseyin Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun Keki firindan aldiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz![]() Etleri Yumusatmak ![]() ![]() Limon suyu etleri yumusatir Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser![]() Yumurta Kirarken ![]() ![]() Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin![]() Tasan Yemekler ![]() ![]() Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin Soguduktan sonra kolayca temizlenir![]() Firinda ![]() ![]() pisirdiginiz tavugu hemen yemeyecekseniz ve kurumasini da istemiyorsaniz, firindan çiktiginda üzerine margarine ve limon suyu sürün ve alüminyum folyoya sarin Tavugunuz yumusacik kalacaktir![]() Garnitür ![]() ![]() olarak hazirlanan sebzeler kaynayan pisirme suyuna atilip 4-5 dakika pisirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli![]() Patates ![]() ![]() kizartmadan önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin Böylece daha az ya çekeceklerdirKarnabahar, lahana, sogan ![]() ![]() gibi keskin kokulu yiyecekler pisirilirken tencere kapagi aralik tutulursa, kokunun yemege sinmesi onlenir![]() Yesil Renkli Sebzelerin ![]() ![]() rengini korumak için tencerenin kapagi aralik tutularak buharin çikmasi saglanmali veya tencerenin kapagi ara sira açilarak pisirilmelidir![]() Makarnanin ![]() ![]() haslama suyuna bir, iki bas sogan, havuc v b sebzeler koyarsaniz daha lezzetli olacagini göreceksiniz![]() Pilav ![]() ![]() suyunu çektigi halde pirinçler hala sertse, ¼ ölcü sicak su ilave edin ve pirincler suyu cekinceye kadar pisirmeye devam edin![]() Bayatlamis ekmeklerinizi ![]() ![]() dilim dilim yapip aralarina sarimsakli tereyagi sürüp folyoya sarin Yüksek isida firinda pisirin![]() Yumurta ![]() haslarken suyun ve yumurtanin üstüne serptiginiz bir tutam tuz, yumurtalarin catlamamasini saglayacaktir
|
|
|
|