![]() |
Yeşil Biber Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeşil Biber DolmasıYeşil Biber Dolması İşte yeşil biber dolması için gerekli olan malzemeler ve yapılışı ![]() İÇİNDEKİLER 12 adet dolmalık biber 1 bardak pirinç 2 bardak zeytinyağı 1 yemek kaşığı dolma fıstığı 6 adet kuru soğan 1 çay kaşığı kuru nane 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 demet dereotu 6 adet kesme şeker 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı dolma baharı (yenibahar) 2 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Pirinci yıkayıp, tuzlu suda bekletin, fıstığı ayıklayın ![]() Kuş üzümlerini temizleyin, onları da suya koyun ![]() Biberlerin kapaklarını açın ![]() 1 bardak zeytinyağının içine dolma fıstığını atın, pembeleşene kadar karıştırın ![]() Pembeleşmeye başlayınca ufak zar şeklinde doğranmış soğanları ilave edin, karıştırarak, iyice kavurun ![]() Pirinci süzün ![]() Soğanlarla birlikte 10-15 dakika kavurup, altını kısın ![]() Kuru nane, kuş üzümü, dereotu, kesme şeker, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin, üzerine 1 bardak su ekleyin ![]() Kısık ateşte suyunu çektirin, altını söndürün, yenibaharını atıp, karıştırın ![]() Harç ılınınca biberlerin içine doldurun, tencereye dizin ![]() ![]() Üzerine tabak kapatıp, 15 dakika pişirin ![]() Dolmalar soğuduktan sonra, fırına dayanıklı cam bir kaba alın ![]() Kalan zeytinyağını üzerine dökün ![]() 175 derecedeki fırında 20 dakika pişirin ![]() Servis için soğumasını bekleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|