Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
işbirliği, nissan, renault

Renault Nissan İşbirliği

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Renault Nissan İşbirliği

Renault-nissan ittifakı Japonya'da sıfır salımlı araçlarla ilgili işbirliği anlaşması imzaladı

Renault-Nissan İttifakı, Japonya'da Kita-Kyushu belediyesi ile sıfır salımlı araçlarla ilgili işbirliği anlaşması imzaladı

Renault-Nissan İttifakı'ndan yapılan açıklamada, Nissan Motor Co, Ltd ve Kita-Kyushu belediyesinin, şehrin sürdürülebilir kalkınma sınırını geçmesini sağlayacak bir proje çerçevesinde sıfır salımlı ulaşımın yaygınlaştırılması için bir anlaşma imzaladığı bildirildi

Açıklamada, ''Kita-Kyushu: çevre ve teknoloji kentinin 'e-sınır projesi'' adı verilen bu projenin, sıfır-salımlı elektrikli araçların geniş ölçekli kullanımıyla düşük karbon tüketen bir toplum oluşturmayı hedeflediği belirtildi

Renault-Nissan İttifakının sıfır salımlı ulaşım hususunda dünya liderliğini hedeflediği ifade edilen açıklamada, bugün itibariyle, ittifakın tüm dünyada 40'dan fazla hükümet, belediye ve kurum ile işbirliği anlaşmaları imzaladığı kaydedildi

Açıklamada, Nissan'ın elektrikli LEAF modelini 2010 yılında Japonya, ABD ve Avrupa'da satışa sunacağı, ardından 2012 yılından itibaren dünyanın her yerinde geniş ölçekli olarak ticarileştireceği bildirildi

Nissan Başkan Yardımcısı Hitoshi Kawaguchi de konuya ilişkin değerledirmesinde, dünya için kalıcı bir geleceğin sağlanması yönündeki çabaları çerçevesinde, çevre, teknoloji ve toplum sorunları alanlarında önlemler almaları, bu amaçla çözüm ortakları bulmaları gerektiğini belirterek, ''Japonya'da beşinci sıfır-salım çözüm ortağımız olan Kita-Kyushu şehri ile hem kolaylık hem de konfor ve güvenlik sunan gerçekten sıfır-salımlı ulaşımı benimseyen bir toplum oluşturmak amacıyla işbirliği yapma düşüncesinden mutluluk duyuyoruz'' dedi

AĞIRLIK VERİLECEK HUSUSLAR

Açıklamaya göre, sıfır salımlı araçlarla ilgili bu işbirliği çerçevesinde ortak araştırmalar yapılacak ve özellikle ağırlık verilecek hususlar şöyle:

''1- Bölgesel sürdürülebilir kalkınmanın güçlendirilmesiyle şehri dünyanın çevreci başkenti yapma hedefi;

Etkin ve performanslı bir şarj istasyonları ağı geliştirilmesi ve özel şirketlerin şarj istasyonları kurma yönünde teşvik edilmesi Elektrikli araçlar gibi düşük karbon tüketimli araçların bireysel müşteriler ve özel sektör (şirket filoları) tarafından benimsenmesini kolaylaştırmak için avantajlı teşvik önlemlerinin uygulanması Çevreye saygılı otomobil fuarları gibi organizasyonlar aracılığıyla tüketicilere dönük eğitici programların sürdürülmesi Nissan tarafından önerilen eko-sürüşe (çevreci sürüş) yardım (Nissan ECO Drive Support Service-Nissan ECO Sürüş Destek Hizmeti) hizmeti sayesinde Tüketicilerin çevreye saygılı sürüşün avantajları hususunda eğitilmesi ve duyarlılaştırılması Yahata Higashida ve Jono gibi bazı bölgelerde düşük karbon tüketicisi model toplulukların oluşturulması

2- Sürdürülebilir kalkınmayı sağlama amaçlı teknolojik yeniliklerle şehri Asya'nın Teknolojik başkenti yapma hedefi;

Yerel şirket ve üniversitelerle birlikte üç temel alanda yeni teknolojilerin geliştirilmesi: Elektrikli araçlarda daha bilgilendirici bir navigasyon sisteminin, bilgi teknolojilerinin, yenilenebilir enerjilere dayanan şarj teknolojisinin geniş ölçekli kullanımı ve ayrıca lityum-iyonlu bataryaların yeniden kullanılması ve geri dönüşümü İmalat sektörünün verimliliğinin ve etkinliğinin artırılmasıyla salımları azaltmaya yönelik teknolojileri benimsemeye teşvik edilmesi

3 Çevre koruma hususunda eğitim etkinliklerinin artırılması;

Eğitim kurumlarında eko-eğitimin (çevreci eğitim) hayata geçirilmesi ile ilgili yöntemlerin araştırılması için, yerel eğitim kurumları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlarla işbirliği Eğitmen-öğretmen değişim programları ve staj olanakları oluşturmak için Joint Graduate School Car Electronics Course (Elektronik Araç Ortak Okulu) ortak eğitim projesi ile işbirliği yapılması''

Nissan'ın Kyushu fabrikasında yapılan anlaşmanın imza töreninde, Nissan Başkan Yardımcısı Hitoshi Kawaguchi şu açıklamada bulundu:

''Dünyamız için kalıcı bir geleceğin sağlanması yönündeki çabalarımız çerçevesinde, çevre, teknoloji ve toplum sorunları alanlarında önlemler almamız, bu amaçla çözüm ortakları bulmamız gerekiyor Japonya'da beşinci sıfır-salım çözüm ortağımız olan Kita-Kyushu şehri ile hem kolaylık hem de konfor ve güvenlik sunan gerçekten sıfır-salımlı ulaşımı benimseyen bir toplum oluşturmak amacıyla işbirliği yapma düşüncesinden mutluluk duyuyoruz''

İttifağın bugün itibarıyla dünyada 40'dan fazla hükümet, belediye ve kurum ile işbirliği anlaşması imzaladığı belirtilerek Nissan'ın elektrikli LEAF modelinini 2010 yılında Japonya, ABD ve Avrupa'da satışa sunacağını ardından 2012 yılından itibaren dünyanın her yerinde geniş ölçekli olarak ticarileştireceği duyuruldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com