Ayrılıkların Şairi - Ahmet Selçuk İlkan |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayrılıkların Şairi - Ahmet Selçuk İlkanBen ayrılıkların şairi Yalnızların ozanıyım Sen masallar okurken daha Ben acıların yazanıyım Haklısın aramızda dağlar denizler var Haklısın aramızda uçurumlar Senin sevdaların üç günlük masal Benim sevdalarım allahıma kadar Elma şekeri mi sandın aşkı Ne şiirin şiir ne şarkın şarkı Hele bir kırılsın feleğin çarkı İşte ben o zaman görürüm seni Hala tahta masalara yazıyorsam adını Aşk kitaplarında arıyorsam tarifi aşkın Kahır mektuplarında yeniden buluyorsam seni Ve ıslak mendillere siliyorsam gözyaşlarımı Eyvahlar çekiyorsam her biten aşkın ardından Bana sor ayrılığı- yalnızlığı bana sor diye haykırıyorsam Ve sabahçı kahvelerinde bir çay gibi demliyorsam hasretini Ve inadına özlüyorsam o çaykarası gözlerini Bu benim ilk aldanışım değil Bu benim son yıkılışım değil Bırak bu sahte gözyaşlarını Üzülme benim için üzülme Üzülme bu son için üzülme Ben yeterim kendime Varsında bir dağ gibi büyüsün hasretin içimde Varsında her gece bir kemanın tellerinde ezilsin kalbim Varsında bir daha değmesin ellerime ellerin Asla pişman değilim Hatırla bir adam diyordun hatırla Ömür boyu sevsin beni ömür boyu İşte o deli İşte o çılgın İşte o adam benim Çünkü ben Aşkı ölümsüz bilenlerdenim |
|