![]() |
Kent-İ Firar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kent-İ FirarBu kent-i firar peşimde ne var İçimde ne var Neyim varsa kaçtım geldim Sarhoş muydum yoksa neydim? Bu kent-i firar aklımda kim var Neyim varsa aldın benden İçimde bir yerde kalmadı zaten Ne olduysa birden kaçtım geldim Sarhoş muydum yoksa neydim? Neyim varsa aldın benden Dilim dönmez oldu adına zaten Neyim varsa aldın benden Ben senden bir intikam- intikam- intikam bile Alamadım… Günler dünleri kovalıyor aman Derdime çare oluyo gibi zaman Nasıl bir yalnızlıktı o beni boğan Aylardır… Kendime rağmen burda olabiliyorsam Ne yapayım Geçmişini de silerim burdayım ah Bu kent-i firardayım… Ah buradayım ah Bu kent-i firardayım… ŞİİR Hangi duvar yıkılmaz sorular doğruysa? Bi gün gelirsen hangi kent güzelleşmez? Geri almıyorum külleri yangınlar çıksın diye Sorduğum hiçbir soruyu geri almıyorum… Dilimin ucunda küfre dönüyor her sözcük Dudaklarımı kanatırcasına ısırıyorum günlerdir Bi gök gürlese bari diyorum- bi sağnak patlasa Bitse bu kirli ve yapışkan sessizlik- hiç gitmesen… Oysa ne kadar sakin sokaklar Bu kent ve bütün yeryüzü İpince bi su gibi sızıyorum Gecenin tenha göğüne… Sessizce çekip gidiyorum şimdi- sessiz ve kimliksiz Belki yine gelirim… Belki yine gelirim… Sesime ses veren olursa birgün… Dertlerin dibine vurayım aman Kendimi nelere vereyim aman Bu başımı hangi duvara vurayım aman Yine de sana muhtaç olmayım… Günler dünleri kovalıyor ama Derdime çare oluyo gibi zaman Nasıl bir yalnızlıktı o beni boğan Aylardır… Kendime rağmen burda olabiliyorsam Ne yapayım Geçmişini de silerim burdayım ah Bu kent-i firardayım… Ah buradayım ah Bu kent-i firardayım… |
![]() |
![]() |
|