Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
doğuşu, efsanenin, mitin, sonu

Bir Mitin Doğuşu, Bir Efsanenin Sonu

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bir Mitin Doğuşu, Bir Efsanenin Sonu



İSTANBUL - Not: Bu yazı filmle ilgili bazı gelişmelerden bahsetmektedir
İnsanoğlunun sırrına vakıf olamayacağı tek şey ölüm olsa gerek Tabii bu ister istemez yaşamın da tam anlamıyla sırrına vakıf olamayacağımızı gösteriyor; ölümü anlamadan yaşamı anlayamayacağımıza göre Yine de son yıllarda “varoluş” meselesine dair özellikle de fizikçilerin bulguları sayesinde bilimadamları bir hayli yol katettiler Hatta Stephen Hawking son kitabının girişinde “evreni anlamk artık felsefecilerin değil, biz bilimadamlarının işi” diyerek belki de yeni çağın en ilginç saptamalarından birini yaptı Gerçekten de varoluş gibi felsefenin temel meselelerinden biri olan bir konuda fizikçiler çok daha isabetli teoriler üretiyor artık Peki ya sanatçılar?
Siz na kadar katılırsınız bilmem, ama ben sanatta dolaylı anlatımdan yanayımdır Yani söylemek istediğiniz bir şey varsa bunu gizlemeniz, izleyiciyi beklemediği an, beklemediği yerden vurmanız gerektiğini düşünürüm Bu söylediğim öncelikle dramatik sanatlar için geçerli elbette ama diğer tüm sanat dallarını da bu çerçevede değerlendirebilirsiniz rahatlıkla Bu açıdan baktığımda da Ridley Scott’ın son filmi Prometheus’un bir hayli kusurlu olduğunu düşünüyorum Ama tabii bu kadarla sınırlı değil düşündüklerim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.