Ev Yapımı Korku Filmi |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı Korku FilmiGEÇTİĞİMİZ CUMA GÜNÜ ÜLKEMİZDE DE VİZYONA GİRDİ YÖNETMEN OREN PELİ FİLMİN DETAYLARINI HOLLYWOOD DAİLİES’E VERDİĞİ RÖPORTAJDA ANLATTIGenç bir çift evlerinde garip bir gücün varlığından şüphelenir ve evin tüm odalarını kamera sistemiyle donatır İşte o andan itibaren kameralar özellikle gecceleri yaşanan dehşet verici olayları görüntülemeye başlar 2009’da Amerika’nın en çok izlediği korku filmi olan “Paranormal Activity”nin konusu bu “Blair Witch” filmiyle kıyaslanan yönetmen Oren Peli’nin düşük bir bütçeyle (sadece 15 bin dolar) kendi evinde bir haftada çektiği film ülkemizde geçtiğimiz cuma günü vizyona girdi Kısa sürede bir efsaneye dönüşen film ABD’de toplam 170 milyon dolar gişe hasılatı elde etti Paramount film için “Benzeri görülmemiş bir başarı” yorumunu yaptı Aslında 2007 yılında çekilen ancak iki yıl sonra gösterime girebilen “Paranormal Activity”nin başarısında kameranın yönetmenin değil oyuncunun elinde olmasının da rolü büyük Bir ‘ev yapımı’ olarak adlandırabileceğim bu film ilginç bir sıçrayış gösterdi Tabi görüntülerin gerçeğe yakın olması da bir o kadar etkili Gerçekten olağanüstü bir hikayesi var bu filmin Sonuç ise gerçekten çılgınca! Bir haftada çekilmiş olmasına rağmen bu kadar iyi sonuçlar alacağınızı umuyor muydun? - Bu sonuç tamamıyla hayret verici Özellikle filmin internette bu kadar yayılması sonucun böyle olmasını sağladı İlk vizyona girdiğinde özellikle Amerikan halkı filmde çok eğlendi Çünkü onlar bu tarz filmlerle zaten ilgili Yanılmıyorsam filme oyuncu ararken kurduğun internet sitesine 1 milyon kişi başvurmuş - Bu katılımı lokal olarak başlatmıştık ancak şimdi görüyorum ki büyüttüğümüz bu filmin arkasında 1 milyon kişi var İnsanlar bir anda deli gibi filmden söz etmeye başladı Bizim web sitemize de sürekli filmi nerede izleyebileceklerine dair sorular yağıyordu İnanılmazdı gerçekten Filmin ticari gösterime çıkması o zaman aklıma düştü EN KORKUNÇ FİLM EXORCIST “Paranormal Activity”yi saymazsak hangi film için ‘korkunç’ yorumunu yapabilirsin? - “Exorcist” (şeytan) Peki bu filmde seni korkutan şey ne oldu? - Filme genel olarak bakıldığında kurgulanan tüm düşünce ilgi çekici ve korkunç Kızın yataktaki o görüntüsü mesela Hep korku filmlerinden bahsettik Peki favori filmin hangisi? - “Stand By Me” (Benimle Kal) Gerçekten mi? Korku-gerilim türünden sonra çok yumuşak bir film - Ama bu çok normal çoğu insanın favori filmi genelde korku filmi olmuyor BAŞARIYI SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ “Paranormal Activity”de tanınmamış oyuncuları kullandın Bu aslında doğru ve akılcı bir seçim olmuş çünkü her şeyin çok daha fazla gerçekçi görünmesini sağlamış Peki oyuncular filmin başarısı hakkında ne düşünüyor? - Her zaman iletişim halindeyiz Hepimizin mutluluktan başı dönüyor! Ne düşünmeliyiz bilmiyoruz Hepimiz için inanılmaz ve yeni bir tecrübe Yavaş yavaş bunu sindirmeye çalışıyoruz İlk gösterimden birkaç gün sonra her yaştan izleyici seninle temasa geçmiş Hepsi de filmi izledikten sonra uyumakta güçlük çektiklerinden yakınıyormuş - İlk başlarda insanlar ne kadar korktuklarını anlatabilmek için lafın gelişi böyle söylüyorlar zannediyordum Ancak her gösterimden sonra aldığım tepkilerden anladım ki bu gerçekten klinik bir durum Peki siz ne düşünüyorsunuz? Beni şaşırtan şey ki bence en ilginç olanı da bu burada gerçekten çok sevimli bir çift var İkisi de korkunç olmayı bırak çok sevimliler Nasıl oluyor da sevimli insanlar böylesine bir korku filmi içerisinde insanları bu kadar korkutabiliyor? Fragmanı birkaç kez izledim ama filmi henüz izlemedim Buna rağmen dün gecce yarısı uyandım fragman aklıma geldi ve iki saat boyunca yatağıma gidemedim! İnanabiliyor musun? Yatak odasının kapısı hareket etmeye başlarsa artık kurtuluşun yok dostum! (Gülüşmeler) OYUNCULAR HAKKINDA Katie Featherston (Katie): “Paranormal Activity” rol aldığı ilk uzun metrajlı film Aslen Teksaslı olan 1982 doğumlu Featherson Southern Methodist Üniversitesi’nde oyunculuk eğitimi aldı Los Angeles’ta yaşayan Featherson eğitimine halen devam ediyor Micah Sloat (Micah): “Paranormal Activity” onun da ilk uzun metrajlı filmi Los Angeles’ta yaşayan Sloat filme oyuncu ve kimi sahnelerde kamera operatörü olarak katkıda bulundu Sloat aynı zamanda filmin orijinal müziklerinin de bestecisi |
|