Murat İnce - Dilan |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Murat İnce - DilanSusmuşum bu gece Dilim yüreğime saplanmış Oy ben öleyim Dilan Bu can bi sana kalmış Sevdalı mektuplar yüreklerde çırpınıyor Fakir ama naif yanlarını yaşıyordu Offline e-postasız anlar tüketiyordu Habersiz uyuyordu o yıllarda Ankara Ey Milli Piyango Lisesinin asil kızı Ey gönlümün başyapıtı şen türküsü Dilan Ben mahcup bir öğrenci Ayrancı Lisesinde Sen Milli Piyangoda kırmızı başlıklı Dilan Sen benim mezun olmadığım en zor dersim Sen hayat mektebim ilk sınıfta kalmışlığım Ve benim bütün blok derslerde asmışlığım Sonunda da benim yaşarken ölmüşlüğümsün Yok sayılmışlığım atılmışlığımsın disiplinlere Her geçen gece bir adım daha kalmışlığım Sana giden yolda kefenlere sarılmışlığımsın O acımasız intiharınla intiharımsın Dilan Hem gurbetim hem sılayım paramparçayım Siyah kan boşalan bir gecenin içindeyim Giderken sen sevdalı ben belalı kalmışım Öyle ki on altımda kırmışım kalemimi Berduş sokaklara düşmüşüm kan içindeyim Gülüm kan damlayan geceleri bilir misin? Ölümüne severken kalmışken bi başıma Tam da bulmuşken lise bitsin isteyecekken Ölüme bakakalmak ne demek bilir misin? Bahtı açmayan sendeyimcom goncam Her şeyi yaşamışken iki yılı doldurmuşken Babanda razıyken, bizimde düğünümüz bir evimiz olacakken İntiharın hangi kitapta hangi adalette yazar Hem gurbetim hem sılayım paramparçayım “Ben sana ağlarım sana kanarım Sana yanarım görmedin, görmedin Yar kanar karanfil, solar karanfil Sersefilim sevmedim, sevmedim…” Yağmur çiseliyor bırak gücelerimize Çocuklar göğün yüzüne evcilerimize Görüyorum matem yazıyor gözlerimize Biri kız biri erkek gizem göğün yüzüne Gece sebepsizliğin ortasında giden sen Ecem sensizliğin deryasında boğulan ben Bırakıp ölümlerin korunda köz eden Aşkı yakan bilmecem küllere karışan ben Gövdem toprağa çakılmış gözlerim ölüme Daha on sendeyimcom altıdasın Dilan Ölümün sana namus bana kar mı ziyan mı? Bi sana mı kolay böyle çekip gitmek Dilan Bu muydu şarkılarımız ve türkülerimiz Ah bu muydu yapacağın yağmurlarda sensiz Mabedinde bensiz gizemler içiren sevdiğim Kabir taşında doğum ölüm şiirlerimiz Hem gurbetim hem sılayım paramparçayım Senden miras kalan hüzünden başkası değil Yıkanıyorum iliklerime kadar arınamıyorum Acılar içinde kalmak yakışıyor gözlerime Ve saçlarının her bir teline şerbetli yüreğime Duy sesimi kara toprak altında kalan yar İşit beni Kaf Dağına habersiz kaçan yar Bu halim Allaha ve sana ayan beyan yar Bensiz ölümün hangi dilde hangi kitapta yazar yar Hangi kitapta sendeyimcom yazar yar Bir Cuma günüydü belki bir oğlumuz Belki de bir kızımız olacaktı Dilan Ama şimdi Cebeci Asri Mezarlıkta Dilimde gizem sadece ezgi Neden Dilan neden Dilan neden Dilan neden Neden neden Dilaann Hem gurbetim hem sılayım paramparçayım “Ben sana ağlarım sana kanarım Sana yanarım görmedin, görmedin Yar kanar karanfil, solar karanfil Sersefilim sevmedim, sevmedim…” Şiir: Murat İnce Beste: Volkan Sönmez |
|