Yiğit Tekin - Birazdan |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yiğit Tekin - BirazdanBirazdan giderim ben ay ışığı avucumda o burukluk varya varya kahkir ipimde koynumda dağlar senin karın varmı tutunacak dalın varmı içileçek suyun kanlı heyy (şiir) bir kararın arifesinde kendi dünyamı kurmaya çalışırken hüzünlüyüm dünyanın bütün ölümelri niyetine sevdamı aldattım sevmelerimin adını herbir mezar taşına göz yaşlırımı insanlara bıraktım kayıplarda köşe kapmaca oynadım bazen hüznü kayacıklığının çıplaklığını sarmalar yedi dağın çiçeginden koklardım ay şiir yıldızları yakar kazanmadan yitirdiğim canım geceleri yazardım puştuna sevdalara kibrit çöpü oldum ihatene puştluğa mührünü koyup imzasını atanlara selam bıraktım şimdi gönül derbeder harlanır merhamet tohumlarını yaktım yumak yapıp acılara sardım yaratan güneşin parıltısını saçlarıma yıldızları üstüme atarken gölgesini unutmuş neyleyim ezginliğin tarlasında büyüyüp kahpelikte hasat olurken veripte alamadıklarımı batıpta çıkamadıklarımı sayamazken sazım dertleri dillenir beter ederler söylenir hicazlar kardaşım şimdi vakit dardadır darlanır ölüm çıtırdısı duyanda taş bile yarılır şimdi dağların yari yok dalına kuş konmaz ırmağında durulmam gecenin hüznünde tutarım demini iki diz çökümü ağlayan ararım birazdan teneşirde yıkarlar beni birazdan giderim ben ay ışığı avucumda sayki karşılaşmadık sayki yüreğine konmadım sayki en büyük derdim asiliğimi haykırıpta sevda türküleri söyleyemeyişimdi sayki karşılaşmadık minik bir kuş çığlığında sayki hiç görüşemeyiz ne karında baharında |
|