Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
besinleri, geleceğin

Geleceğin Besinleri

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Geleceğin Besinleri



Önümüzdeki yüzyılda değişen pek çok şey arasında beslenme alışkanlıklarımız da yer alacak Sağlıklı yaşamayı sağlayan, hastalıkları tedavi eden fonksiyonel besinlere ilgi gittikçe artıyor Son yıllarda hormonlu sebze ve meyveler, tatsız tutsuz etler, yaşamımızın ayrılmaz bir parçası oldu Bu yüzden bilimadamları, gıdaların besin değerini artırmak için besinlere farklı özellikler katmaya uğraşıyorlar Özellikle “fonksiyonel” besinler bunlar arasında çok önemli

İlaç kullanmak yerine bilinçli beslenmeyi seçen tüketiciler için, bu tür ürünler bir kurtarıcı gibi göünüyor Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyabetik Bölümü’nden Profesö doktor Sevinç Yücesan, fonksiyonel besinlerin neler olduğu ve yararları ile ilgili olarak bizi bilgilendirdi

Yaşam kalitesi yükseliyor

Fonksiyonel besinler; doğal olarak içerdikleri spesifik, fizyolojik aktif bileşenleri ile kardiovasküler, kanser, diabet, Hipertansiyon gibi kronik hastalıklardan korumada veya tedavi edip, yaşam kalitesini yükselten besinler olarak tanımlanıyor Fonksiyonel besin olarak nitelendirilen soya fasulyesi, keten tohumu, sarmısak, Lahana, brokoli, karnabahar, brüksel lahanası, Domates, meyan kökü gibi besinler, yüksek antikarsinojik aktiviteye sahipler Turunçgiller ise içerdikleri C vitamini, folik Asit, potasyum, pektin dışında aktif fitokimyasal öğeleri içeriyorlar Fitokimyasal öğeler de, Kanser ve kardiovasküler hastalık riskini azaltıyor

Çok yararı var

Fonksiyonel besinler ile ilgili ilk çalışmalar Japonya’da başlamış Araştırmalar fonksiyonel besinlerin bileşiminde bulunan öğlerin bağışıklık, endoktrin, sinir, dolaşım ve sindirim sistemi gibi fizyolojik sistemler üzerine etkileri ile kardiovasküler, kanser, diabet, hipartansiyon gibi kronik hastalıkları tedavi ettiğini ortaya koyuyor

Fonksiyonel besinler

Lahana, brokoli, karnabahar, brüksel lahanası: Bu besinler, kanser riskini azaltırlar

Domates: Göğüs, sindirim sistemi, mesane, deri ve Akciğer Kanseri riskini azaltır

Sarmısak: Kanserden korur, mide tümöünün oluşumunu engeller

Keten tohumu: Kalp atakları ve kalp krizi riskini önler

Meyan kökü: Tıpta çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılıyor

Balık: Kanser, kalp damar hastalıkları gibi pek çok hastalık üzerinde olumlu etkisi olduğu gibi, büyüme ve gelişmede de etkinlik gösterir Balık yağından izole edilen Doğan Haber Ajansı kanser, serim kolestrol ve yüksek tansiyonun düşürülmesinde yararlıdır Yaşa bağlı diğer hastalıkları önler

Süt ürünleri: Sütte bulunan kalsiyum, her yaş grubu için ayrı bir önem taşır Özellikle fermente süt ürünlerinde bulunan probiyotikler ve prebiyotikler sağlık için oldukça önemli

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.