![]() |
Elma Suyu, Kötü Kolestrole Karşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elma Suyu, Kötü Kolestrole Karşı![]() Sağlıklı beslenme çerçevesinde özellikle meyve ve sebze tüketimine önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Özellikle elma suyu tüketiminin yüksek tansiyon ve ritim bozukluklarına karşı yararlı olduğunu belirtti ve daha birçok faydasına değindi ![]() Yapılan araştırmalarda elma suyunun içerdiği kuvvetli antioksidan olan bileşenlerin, hücresel hasarı önleyici potansiyel bir etkinlik gösterdiği görülüyor ![]() ![]() Elma Tüketimi ile Koroner Hastalık Riski Azalıyor Bu konuda yapılan çalışma sonuçları, elma tüketimi ile koroner hastalık riskinin azalması arasında ilişki olduğunu gösteriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılan bir başka çalışmaya göre ise elma suyunun % 9-34, tam elmanın % 34, elma kabuğunun % 34 ve elma etinin % 21 oranında kötü kolesterol etkisini engellediği ortaya çıkıyor ![]() ![]() Uzmanlar elmanın ayrıca astım ve diyabet gibi kronik hastalıkların riskini de azaltıcı potansiyel etki gösterdiğini söylüyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|